Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Gör din iPad kraschsäker

Med fodralet Blok kan den smälla i betong från axelhöjd

Av / 2015-10-02 - 18:04
Gör din iPad kraschsäker

I somras visade Logitech, eller snarare ”Logi” som är deras varumärke för sådana här produkter, upp ett nytt fodral för iPad. Det gick oss ärligt talat förbi. Det finns så många skal som påstår att de gör så många saker.

Men igår träffade vi Logitech och fick då en demonstration. De släppte en iPad Air 2 i ett Blok-fodral från 1,8 meters höjd rakt ner i en betongplatta. Rakt på hörnet, som är det ställe som orsakar värst skador. Inte en repa. Och sen uppmanade de oss att prova själva. Imponerande.

ProtectiveKeyboardCase_Black_KB detached

Nu finns det förstås andra fodral på marknaden som gör din iPad mer eller mindre stötsäker. Men antingen är de inte lika tåliga som det här, eller så är de så tjocka och otympliga att man inte vill använda dem. I vårt tycke har Logitech hittat precis rätt avvägning mellan skydd och stil med Blok.

Det finns i fyra varianter. Dels ett vanligt ”Protective Shell” för iPad Air 2 och iPad mini, 450 kronor. Sedan ett ”Protective Case” som har ett stativ som kan justeras 50 grader. 750 kronor. Dessutom ett ”Protective Keyboard Case” som kompletteras av ett trådlöst tangentbord, 1400 kronor.

www.logitech.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen