Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Gör bättre videor med mobilen

Den här appen kan du spara mycket pengar på.

Av / 2016-03-16 - 11:40
Gör bättre videor med mobilen

Experter vet bäst, brukar man ju säga, och i de flesta fall stämmer det. Så var det även när Andrew Jarecki (Emmy-vinnare och Oscar-nominerad filmskapare) satte ihop en app som gör det enkelt för alla att regissera egna filmer.

Men mannen med stora visionerna nöjde sig inte med det. Tänk om man skulle skapa ett nätforum för alla egentillverkade filmer? Jarecki visste inte exakt hur han skulle göra, men han hade en bra magkänsla – samma magkänsla som bland annat ledde till TV-serien ”The Jinx”.

Foto: KnowMe
Foto: KnowMe

Appen heter KnowMe och har redan börjat bli en succé i USA, vilket beror på att den ger tillgång till enklare videoredigeringsteknik.

Man kan göra videor genom att kombinera liveinspelningar, lagrade filmer och ljudinspelningar, och sätta ihop något som påminner om en blandning av ett bildspel och en vlogg.

På så sätt kan man producera filmer, reportage, musikvideor och dokumentärer utan att köpa dyra program eller redskap. Resultatet kan delas på KnowMes hemsida samt på stora sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.

I genomsnitt är filmerna runt 40 sekunder långa, och de är definitivt intressantare än Instagram-videor, men mer informella än något på YouTube.

Jarecki intervjuades nyligen tillsammans med Star Wars-regissören J. J. Abrams under SXSW-mässan i Texas, där Ljud & Bild träffade mannen bakom KnowMe-appen.

De goda vännerna Andres Jarecki och J. J. Abrams intervjuades inför en publik med 2 000 åskådare på SXSW. Efteråt pratade de glatt med press och fans. Foto: Tor Aavatsmark, Ljud & Bild.
De goda vännerna Andres Jarecki och J. J. Abrams intervjuades inför en publik med 2 000 åskådare på SXSW. Efteråt pratade de glatt med press och fans. Foto: Tor Aavatsmark, Ljud & Bild.

Mittemellan storanvändarna av YouTube och de som inte vågar göra film finns det otaliga människor som vi vill nå. De kan berätta sina historier med KnowMe, säger Jarecki.

Ännu så länge är det bara iPhone-användare som kan prova appen eftersom App Store är ensamma om rättigheterna, men bakom kulisserna arbetas det med att göra en Android-version.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen