annons
annons

Galleri: Nära inpå LG G4

Vi har fått klämma på LG:s nya toppmodell. Här är också resultatet av det första prestandatestet.

Första intrycken av LG G4 är blandade. Å ena sidan kan det vara en fräsch och annorlunda idé med en baksida av äkta läder – och det är helt klart så att G4 är skönare att hålla i än många av konkurrenterna som kör med metall eller glas – men å andra sidan är det ingen tvekan om att LG:s flaggskepp redan från början ligger lite efter mobiler som Samsung Galaxy S6 och HTC One M9.

 

DSC01852-990x505
Även om skärmen är 5,5 tum stor känns inte LG G4 enorm i en normalstor hand.

Om vi tar en titt på kameran som LG gjorde ett stort nummer av på presentationen så verkar den riktigt imponerande vid första anblicken. Utöver laserfokus, optisk bildstabilisering och en lins som släpper in mer ljus till en bildprocessor som också är större än normalt, har LG utrustat G4 med en så kallad färgspektrumsensor som ska göra bilderna mer naturtrogna eftersom färgerna hamnar närmare verkligheten. Se bilden nedan.

 

Till vänster är en S*ms*ng, i mitten är en LG G4 med aktiverad färgspektrumsensor, till höger är en LG G4 med funktionen avslagen.

Man kan också styra kameran 100 % manuellt och spara bildfilerna i RAW-format.

DSC01839
Operativsystemet är senaste Android-versionen, 5.1 Lollipop, med en rad tweaks och justeringar från LG:s sida. På bilden nedan ser man att grafiken påminner mycket om Googles egen Android-version.

DSC01841

Men UX 4.0, som LG kallar sitt eget gränssnitt, har en rad extrafunktioner, till exempel går det att automatisera vissa händelser och inställningar. Telefonen kan bland annat ändra ljudprofil och sätta på eller stänga av Bluetooth och wifi automatiskt beroende på om man är hemma eller på språng.

DSC01843
LG:s karaktäristiska baksideknappar har också fått en extra funktion. Nu går det att ta en bild med kameran på nolltid genom att trycka på den stora knappen i mitten, även om telefonen är i viloläge.

Baksidan går att tas bort så att det 3000 mAh stora batteriet kan bytas ut och det inbyggda minnet på 32 GB kan utökas med upp till 128 GB microSD.

 

Här är LG G4 med ”keramiskt” plastskal i färgen Metallic Grey.

Jämfört med andra toppmodeller är LG G4 dock en smula långsammare. Vi gjorde ett snabbt prestandatest med programmet Benchmark 3 och fick resultaten 1092 single-core respektive 3491 multi-core. Det ska jämföras med en toppmodell som HTC One M9 som får 1095 respektive 3853 i samma test och Samsjung Galaxy S5 Edge som får så fina poäng som 1494 single-core och 4826 multi-core.

DSC01862
Vi har fått tag i ett testexemplar av LG G4 och återkommer om ungefär en vecka med ett mer djuplodande test här på ljudochbild.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-