Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Felvänd penna sabbar Note 5

Designmiss gör enkelt misstag ödesdigert

Av / 2015-08-26 - 17:34
Felvänd penna sabbar Note 5

Samsung Galaxy Note 5 släpps visserligen bara i USA och Asien, men det kanske var lika bra. När en användare på Android Central fick sin dröjde det nämligen inte länge innan han fick problem. Lätt distraherad stoppade han nämligen in pennan åt fel håll. Och fick sedan inte ut den! Efter att ha använt mild våld så kom pennan så småningom ut. Men någonting hade gått sönder. Mobilens sensor som känner av om pennan sitter där eller inte hade gått sönder. Vilket påverkar automatiken som startar penn-relaterade funktioner.

Sedan dess har flera webbsajter provat och bekräftat problemet. En av de dråpligare är MacBreak(!) Weekly ovan som i livesändning råkar stoppa in den av misstag.

Vi har ännu inte sett någon officiell kommentar från Samsung, bortsett från att de uppmanar användare att läsa instruktionsboken och använda apparaten som avsett. Vad de än säger om det måste det betraktas som ett designfel att man kan stoppa in pennan åt fel håll. Speciellt som det kan få saker att gå sönder.

androidcentral.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen