annons
annons

Få längre batteritid med iOS 7

Har du uppgraderat till iPhone till iOS 7? Genom att följa de här tipsen får du bättre batteritid.

Apples nya mobila operativsystem iOS 7 kan suga kraft ur batteriet. Och det beror inte på de genomskinliga menyerna eller andra grafiska effekter. Istället är det några av de andra ändringarna som Apple har gjort bakom kulisserna som suger kraft ur batteriet.

Om din iPhone med iOS 7 har svårt att klara sig en hel dag utan laddning så kolla in de här tipsen. Genom att ändra på ett par inställningar kan du i bästa fall få ut ett par timmars extra användning.

Uppdaterar appar i bakgrunden
Denna funktion kan spara dig tid i vardagen eftersom den låter appar som körs i bakgrunden förbli aktiva medan du gör annat. Men som standard är alla appar inställda på att vara aktiva vilken självklart drar en massa ström. Den kan du ändra genom att välja Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering. Antingen deaktiverar du det helt, eller tar bort de appar som inte känns nödvändiga.

IMG_1774

Automatisk uppdatering av appar

Innan iOS 7 måste man manuellt uppgradera sina appar till senaste versionen i App Store. Men nu kan de äntligen göra det automatiskt. Men naturligtvis drar det också ström. Du kan slå av funktionen under Inställningar > iTunes och App Store.

IMG_1775

Platstjänster

Många appar använder din geografiska position. Det gäller självklart kartor, men också nyhetstjänster, sociala nätverk och webbläsaren vill veta var du befinner dig. Under Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster kan du välja vilka appar som får veta var du är.

IMG_1776

I slutet av listan gömmer sig Systemtjänster. Några av dessa gör användarupplevelsen bättre, men du kommer bli överraskad över hur mycket information som telefonen samlar in om vad du gör. Slå av de tjänster du inte behöver (till exempel Platsbaserad iAd som anpassar annonser till din position) och fortsätt till Vanliga platser i slutet av listan.

IMG_1777

Under Vanliga platser gömmer din iPhone de ställen som du ofta besöker för att ge dig “användbar och platsrelaterad information”. Slå av den funktionen helt för att spara batteri och skydda ditt privatliv. Nederst på sidan under Historik kan du se vilka ställen den har sparat hittills.

IMG_1779

Spotlight-sökning

Det går snabbt att hitta vad som helst på din iPhone med Spotlight-sökningen. Men det kräver också att innehållet hela tiden indexeras, och det kostar ström.

Du kan själv välja vilken sorts innehåll som Spotlight ska indexera (och som därmed kan hittas snabbt). Välj Inställningar > Allmänt > Spotlight-sökning och slå av den sortens innehåll du inte brukar söka efter.

IMG_1780

Källa: CNet

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-