annons
annons

Nyheter

Batteriproblem med Galaxy S4: Samsung står för fiolerna

Samsung säger att Galaxy S4-ägare som har batteriproblem kommer att få ett nytt batteri.

Det är allmänt bekant att batterierna i olika prylar tappar gnistan efter ett tag. Men att flera ägare av Samsungs toppmodell Galaxy S4 har fått problem med batteriet måste anses vara i tidigaste laget för en mobil som lanserades för bara ett halvår sedan.

Tyska mobiflip.de hänvisar till källor hos en av de stora tyska mobiloperatörerna som hävdar att ungefär 30 % av alla Samsung Galaxy S4-köpare har klagat över batteriproblem.

De flesta av dessa kunder säger att batteriet inte laddar som det ska – och ett par av dem påstår till och med att deras batterier sväller och blir större!

Så här ser batteriet ut när det inte har svällt…

Samsung-Galaxy-S4-batteries-losing-life-after-6-months

Samsung har bekräftat till vissa medier att problemet finns. Till TrustedReviews säger de: ”Vi är medvetna om problemet som har drabbat ett begränsat antal kunder.”

När Ljud & Bild kontaktade Samsungs nordiska huvudkommentar för en kommentar fick vi följande officiella svar på engelska:

”We are aware of this issue, which has affected less than 1% of batteries in the Nordics. We ask all affected customers to please visit their nearest Samsung Electronics service center, where they can receive a replacement battery for free of charge. We remain committed to providing the best possible user experience for our customers.”

Samsung erkänner alltså att problemet finns, men att bara 1 procent av användarna är drabbade. Skulle du trots allt ha liknande batteriproblem med sin Samsung Galaxy S4 ska du kunna gå till din Samsung-återförsäljare eller närmaste Samsung Electronics-servicecenter och få ett nytt batteri i utbyte utan kostnad.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-