annons
annons

Rykten

Är detta Nokias Android-mobil?

Vet Microsoft kanske? Och kommer den någonsin att släppas?

”Normandy” är kodnamnet på en Android-mobil som håller på att utvecklas hos Nokia, enligt amerikanska webbplatsen The Verge. Telefonen påstås eventuellt ingå i Nokias sortiment med billiga smartmobiler. I så fall utrustas den inte med en standardversion av Android-systemet utan med en skräddarsydd version med ett eget gränssnitt – precis som Amazons Kindle Fire-surfplatta. Men den kommer fortfarande att kunna köra klassiska Android-appar som Skype, Instagram, Facebook och Twitter.

En bild av Normandy dök upp på Twitter via @evleaks redan förra månaden. Och även om telefonen på bilden påminner om Nokias nuvarande Lumia-serie, som kör Microsofts Windows Phone 8-operativsystem, så saknas de fasta Windows-navigeringsknapparna på framsidan, vilket skulle stödja antagandet att det förmodligen handlar om en Android-mobil.

Enligt The Verge har Nokias anställda som arbetar med Normandy fått reda på att projektet fortfarande har fått grönt ljus – trots att Microsoft tar över den finska mobiltillverkaren – och att telefonen ska lanseras i början av 2014.

Detta är säkert information som bör tas med en nypa salt, men skulle det ändå hända så kommer Android-mobilen att hamna i ungefär samma prisklass som Nokias billiga Asha-modeller.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-