annons
annons

Nyheter

Apple säljer 61 miljoner iPhone

Apples kvartalsrapport är munter läsning för aktieägarna, som kan konstatera att företaget fortsätter sätta rekord.

Under de tre senaste månaderna sålde Apple 61 miljoner iPhone-telefoner. Det är företagets bästa andrakvartal någonsin och slutade med en omsättning på 58 miljarder dollar. Under samma period ökade försäljningen av datorer med 10 procent, till 4,5 miljoner Macar. Det är framför allt de bärbara datorerna – MacBook Air och MacBook pro – som säljer bäst.

iPad-försäljningen sjönk däremot med hela 23 procent jämfört med samma kvartal förra året, till 12,6 miljoner. Det är dock fortfarande den mest sålda surfplattan.

Den kinesiska marknaden är den som växer mest enligt Apples kvartalsrapport. Där ökade omsättningen med 71 procent och marginalerna ökade 40,8 procent. Det visar lite av Apples styrka. De lyckas tjäna pengar på marknader som utsätts för en allt hårdare prispress.

Som jämförelse sjönk Samsungs omsättning med 11 procent det sista kvartalet 2014 och marginalerna sjönk med 36 procent. Allt enligt Financial Times.

Försäljningen av Apple Watch, som nyss kom till butikerna i delar av världen, har gått med raketfart. Analytiker anser att Apple har sålt 3,8 miljoner smartklockor sedan starten. Det är fem gånger så många klockor som Android Wear-modellerna sålde sammanlagt under hela 2014.

Siffror från Apples kvartalsrapport:

  • Apple har registrerat den största andelen flyttar till iPhone 6 och iPhone 6 Plus någonsin
  • App Store hade rekordhögt antal besökare under kvartalet
  • De sex senaste kvartalen har Apple köpt upp 27 företag
  • Det finns nu 3 500 appar till Apple Watch
  • Kvartalet slutade med 194 miljarder dollar i likvida medel, varav 171 miljarder kommer från andra länder än USA
  • Antal appar till HealthKit passerade 1 000 och fler än 60 000 iPhone-användare har registrerat sig.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-