Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Honor 6 är inte en Huawei

Eller … det är Huawei som har gjort den, men den heter något annat. Förvirrad? Läs vidare.

Av / 2014-10-30 - 08:50
Honor 6 är inte en Huawei

Det kinesiska mobilmärket Huawei har på ett evenemang i Berlin Lanserat ett nytt märke som heter Honor. På samma gång lanseras den första smartmobilen: Honor 6.

DSC01496

Tanken med Honor-märket är att mobilerna bara ska säljas online och att all marknadsföring ska ske online och viralt via sociala medier. Genom att spara massa pengar på att hoppa över traditionell marknadsföring och distribution hoppas Honor kunna erbjuda kunderna – framförallt unga – toppmodeller till mycket låga priser.

Samtidigt vill man ha en dialog med användarna om befintliga och kommande modeller. Honor lovar att de kommer att använda feedback från kunderna – som kan komma i kontakt med Honor via FacebookTwitter eller på hemsidan hihonor.com – direkt när de utvecklar nya modeller.

Skærmbillede-2014-10-29-kl.-16.10.37

Den första modellen heter som sagt Honor 6, som i Sverige kommer att kosta ungefär 3 000 kronor. Och om Honor 6 håller vad den lovar så är det verkligen ett flaggskepp till budgetpris!

Den Android KitKat-baserade mobilen kan nå en nedladdningshastighet av 300 Mbit/s med ett octa-core Kirin 920 chipset och integration med LTE Advanced-kommunikationsmoduler som stöder LTE Cat6. Kirin-processorn kombineras dessutom med 3 GB RAM.

Kameran går fort att få fram. Tack vare en snapshot-funktion tar det bara 0,6 sekunder för 13 Mp-kameran (som vi har sett förut i Huaweis flaggskeppsmobil Ascend P7) att ta en bild, utan att låsa upp skärmen först. Man behöver bara dubbelklicka på volymknappen så tas bilden.

Skærmbillede-2014-10-29-kl.-16.12.25

Tack vare ett batteri med 3000 mAh-kapacitet och så kallad SmartPower 2.0-teknik har Honor 6 en batteritid på mer än två dygn vid normalt bruk och längre än ett dygn vid intensivt bruk.

Sist men inte minst har mobilen en 5-tums skärm med full HD-upplösning, vilket ger en pixeltäthet på 441 ppi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen