annons
annons

TV:

Miljövänligare plasma från Panasonic

PX80 är namnet på TV:n som både ska tåla ett slag rakt på glaset och vara skonsam för miljön.


För visst ligger det rätt i tiden att ta lite ansvar för alla sina el-slukande prylar. Inte nog med att den drar 10-15% mindre ström än sin föregångare, panelen är helt blyfri och TV:n ska klara ett kraftigt slag direkt på glaset. Så vem vet, det kan leda till färre trasiga apparater vilket även det bör bidra till minskad miljöpåverkan.

– Målet är att göra hemelektronikmarknaden grön. Visst är vi bara i början av den utvecklingen nu men vi har redan prototyper med vilka vi har lyckats halvera strömförbrukningen, säger Jarle Ruud, produktchef för Viera hos Panasonic i ett pressmeddelande.

Vad gäller tekniken så blir det två skärmar i serien, TH-37PX80 med 37-tumskärm  och TH-42PX80 med 42-tumsskärm. De stödjer bägge 24p-uppspelning och för att synkronisera bildrutorna jämt med skärmens uppdateringsfrekvens ändras den fiffigt nog automatiskt till 96 Hz för att minska ner mängden bildflimmer. Responstid på under en millisekund låter perfekt för sommarens fotbollsfest, även om man inte kan veta säkert eftersom tillverkare ofta mäter responstid på underliga, och för dem fördelaktiga, sätt. Tre HDMI-ingångar och HD-ready upplösning.

Vi har tidigare gett toppbetyg till Panasonics tidigare TV som nu blir ersatt av de nya modellerna. Det testet går att läsa här.

Apparaterna väntas dyka upp i butikerna nu i månaden och för prislappar på ca 14 000 för TH-37PX80 och 15 000 för TH-42PX80.
 
www.panasonic.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-