Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Microsoft köper Nokia

Microsoft köper Nokias mobildivision för 5,44 miljarder euro. Klart 2014.

Av / 2013-09-03 - 08:18
Microsoft köper Nokia

Nokia som tidigare var världens största mobiltillverkare har haft det tufft de senaste åren. Men 2011 blev man partner med Microsoft och bestämde sig för att köra Windows Phone i alla sina Lumia smartmobiler.

Nu går det alltså ett steg längre och Microsoft köper hela Nokias mobildivision för 5,44 miljarder euro. Förutom att man tar över mobiltelefontillverkningen licensierar man också Nokias karttjänster och patent. Affären måste dock först godkännas av aktieägarna och konkurrensmyndigheterna. Affären väntas bli klar under första kvartalet 2014.

De 32 000 anställda kommer att följa med över till Microsoft. Nokias VD Stephen Elop, som 2010 kom från Microsoft, väntas bli chef för Microsofts nya mobildivision.

Förhoppningsvis kan vi vänta oss en ännu tätare integration mellan Windows 8 och Windows Phone framöver när Microsoft har kontroll över både hård- och mjukvara.

Hela pressmeddelandet

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen