Mer OLED frÄn Philips 2018

Philips börjar TV-Ă„ret med nya OLED-modeller – bland annat flera stycken 65-tummare.

Philips gillar att göra saker pĂ„ sitt eget sĂ€tt. I stĂ€llet för att visa upp sina TV-nyheter och ”framtidsvyer” pĂ„ CES-mĂ€ssan bjöd de in till en storstilad lansering i Amsterdam. Men det bĂ€sta av allt Ă€r att vi inte behöver vĂ€nta sĂ€rskilt lĂ€nge pĂ„ de nya modellerna.

Philips 2018-sortiment domineras av OLED. Hela tre nya serier med OLED och Ambilight kommer i Är, och de första skÀrmarna dyker upp i butikshyllorna redan i februari/mars.

 

OLED 873

Allra först Àr nya OLED 873. Den hÀr serien Àr en eftertrÀdare till den populÀra 55POS9002, som har blivit en storsÀljare hÀr hemma. Receptet Àr vÀldigt lik föregÄngarens, med OLED-panel frÄn LG Display, P5-bildprocessor, Ambilight och Android. 873-serien finns i bÄde 55 och 65 tum.

 

OLED 973

NĂ€sta Ă€r OLED 973, som Ă€r Philips toppmodell för 2018. Den har mycket gemensamt med OLED 873, men en mer exklusiv design dĂ€r OLED-skĂ€rmen ligger ovanpĂ„ en glasskiva (”picture on glass”, som vi kĂ€nner igen frĂ„n LG OLED65E7) samt en separat soundbar inbyggd i foten. Philips har jobbat mycket med soundbar-högtalaren, som anvĂ€nds bĂ„de med bords- och vĂ€ggplacering. Den Ă€r klĂ€dd i neutral grĂ„ textil frĂ„n danska Kvadrat.

 

OLED 803

Sist ut Àr den spÀnnande OLED 803-serien. NÀr man ser modellbeteckningen fÄr man kanske för sig att det handlar om en ny budgetmodell. Men tvÀrtemot, detta Àr en superslimmad och minimalistisk TV som hamnar mellan 873 och 973 i Philips-hierarkin.

 

Ambilight och HDR10 +

Philips OLED 803 med Ambilight. Foto: Philips
Philips OLED 803 med Ambilight. Foto: Philips

Alla de nya OLED-modeller har naturligtvis Ambilight, som Ă€r Philips patenterade omgivningsljus. Ambilight-ljuset strĂ„lar vĂ€ggen bakom TV:n med samma fĂ€rger som i TV-bilden. Detta kan kĂ€nnas skönare för ögonen och förbĂ€ttrar upplevelsen av filmer och annan underhĂ„llning. TV-apparaterna kan Ă€ven kommunicera med Philips Hue-lampor och sprida Ambilight-ljuset till hela rummet. Årets modeller har förbĂ€ttrad Hue-programvara, vilket ger en snabbare synkronisering mellan lamporna.

OLED-skĂ€rmarna Ă€r UHD Premium-klassade, vilket innebĂ€r att de uppfyller kraven för bra HDR-videoupplevelser. Philips meddelade ocksĂ„ att alla modeller kommer att stödja den nya öppna HDR10+-standarden som Ă€r utvecklad i samarbete med Samsung och Panasonic. Den nya standarden ska konkurrera med Dolby Vision och anvĂ€nder sĂ„ kallade dynamiska metadata för att justera kontrast och fĂ€rger i varje scen. De demonstrationer som Ljud & Bild har sett hittills tyder pĂ„ stora förbĂ€ttringar mot den ”statiska” HDR10-varianten.

 

Android och Google Assistant

De nya 2018-modellerna frÄn Philips klarar Google Assistant-röststyrning med hjÀlp av en inbyggd mikrofon i fjÀrrkontrollen. Foto: Philips
De nya 2018-modellerna frÄn Philips klarar Google Assistant-röststyrning med hjÀlp av en inbyggd mikrofon i fjÀrrkontrollen. Foto: Philips

Precis som tidigare Àr operativsystemet Android. Den stora nyheten i Är Àr definitivt Google Assistant-röststyrning, som kan anvÀndas för att styra TV:n, interagera med andra anslutna enheter eller frÄga Google om vad som helst. I första vÀndan stöder Philips bara den engelska versionen av Google Assistant, men andra sprÄk tillkommer i takt med att Google gör att tjÀnsten fungerar andra lÀnder.

 

Pris och tillgÀnglighet

De första Philips 2018-modellerna förvÀntas komma till butikerna i mÄnadsskiftet februari/mars. Priserna Àr inte satta Ànnu. Ljud & Bild har bestÀllt första exemplet av 65-tummaren OLED 873 för test!

Les ogsÄ
Panasonics 2018 4K LCD-modeller har HDR10+

Panasonics 2018 4K LCD-modeller har HDR10+

Panasonics nya LCD-toppmodeller lockar med supertunn design, bÀttre bild med HDR10+ och dessutom röststyrning med Google Assistant och Amazon Alexa.
Ny Android-box frÄn Canal Digital

Canal Digitals nya satellitdekoder Àr Android-baserad och stöder bÄde 4K och HDR!
Första titten pÄ Samsungs nya TV-modeller

HÀr Àr vad vi vet hittills om Samsungs kommande 2018-modeller!
Ännu mer kontrast med HDR10+

Samsung och Panasonic samarbetar med filmbranschen om den nya videostandarden HDR10+.
HÀr Àr LG:s 2018 OLED-skÀrmar

Detta Àr vad vi vet om Ärets OLED-modeller hittills
Sony + Dolby Vision = Sant

Den efterlÀngtade Dolby Vision-uppdateringen rullas snart ut till Sonys highend-TV-modeller.
Black Friday – TV

NedrÀkningen har börjat, hÀr Àr TV-apparaterna du ska hÄlla koll pÄ!
Årets bĂ€sta TV-apparater

Viktigaste möbeln i vardagsrummet?

TV:n Ă€r hela familjens samlingsplats, dĂ€r kan de titta pĂ„ sport, filmer och annan underhĂ„llning tillsammans – i sĂ„ hög kvalitet som möjligt. TV:n mĂ„ste ha toppenbild och toppenljud – och allra helst vara prĂ€ktigt stor!
BeoVision Eclipse: B&O:s första OLED-TV

Bang & Olufsen kallar den för ”den ultimata bildupplevelsen”.
Nu kommer The Frame

Samsungs nya tavel-TV Àr pÄ vÀg till butikerna, komplett med tavelram och allt.
VÀrldens största 4K-TV

Wow! Gör plats i vardagsrummet, hÀr kommer vÀrldens största ... TV!
Årets hetaste TV-nyheter

Ljud & Bild gÄr igenom de mest spÀnnande TV-nyheterna 2017!
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×