annonse
annonse

Med hjälp av Google Assistant.

annonse

Tiden är kommen för när hemmet ska bli smart. Och för att knyta ihop allting behöver man en digital hjärna som förstår alla olika språk som de många inkopplade smarta enheterna pratar. Google Assistant vill vara den hjärnan. Eller rättare sagt: Google vill att tillverkarna av smarta enheter ska prata Google Assistants språk. Det är det allt fler apparater som gör, Google Assistant är nu en reell konkurrent till Amazons motsvarande system Alexa. Som bland annat finns inbyggt i Amazons egen smarthögtalare Echo. Panasonic vill ge Echo en match med sin smarta högtalare SC-GA10.

Läs också: Gör hemmet smartare

Precis som med Echo kan du prata med Panasonic SC-GA10 för att få den att spela din favoritmusik. Alla Google Assistants röstaktiverade funktioner finns implementerade i högtalaren, vilket innebär att du med med rösten kan styra musik från Spotify och Google Play Music och internetradio via TuneIn.

Panasonic utlovar en fyllig och stabil bas trots kompakta dimensioner, tack vare ett 8 cm baselement med dubbel talspole, ventilerad med basreflexport. Två diskantelement spelar åt olika håll för att ge 180 graders spridning och ge ett större och luftigare ljud.

Dessutom ska den minimalistiska designen göra att högtalaren passar in i omgivningen, nästan oavsett hur hemmet är dekorerat i övrigt.

Flera smarta funktioner
Med enkel röststyrning kan Panasonic SC-GA10 strömma musik, svara på frågor om vädret och även kontrollera andra smarta enheter i hemmet. Till exempel kan Philips smarta Hue- belysning styras direkt från Panasonic-högtalaren. Eftersom den styrs av Google Assistant, kan naturligtvis TV-apparater och Chromecast-högtalarna också kontrollas av Panasonic SC-GA10.

Styr SC-GA10 med din mobil
Om du inte vill använda rösten för att styra högtalaren kan du använda Panasonics nya Music Control-app. Med den kan du para ihop två högtalare så att de spelar i stereo och få en ännu större ljudbild. I partyläget kan flera SC-GA10-högtalare spela samma musik i flera rum samtidigt, detta gäller även ljudkällor som är inkopplade med Bluetooth eller vanlig analog kabel (aux).

Men den mest centrala funktionen är alltså röststyrningen. Ännu så länge pratar dock inte Google Assistant svenska, så tills vidare måste du konversera på engelska.

Pris och lanseringsdatum är okänt.

Les också:

Se så liten den är

Hemmabio i bakfickan? Javisst. Sonys platta projektor är så liten och bärbar att den kan tas med vart som helst.

Stor Harry Potter Tävling

Ljud & Bild ger dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.

Nu är McIntosh billigaste här

MT-2 är McIntoshs billigaste skivspelare. Fast det är klart, allt är relativt.

4K-projektor till vardagsrummet

BenQ TK800 utlovar ”stora 4K-upplevelser i alla vardagsrum” med en ljusstyrka på 3 000 lumen.

Allt om Samsungs TV-modeller 2018

Samsung lanserar ett brett spektrum av intressanta TV-apparater i år, och den avancerade QLED-serien utökas med flera nya modeller.

Schweizisk highend light

Förstärkarna från Soulution blev snabbt en favorit hos recensenterna, nu kommer den billigaste modellen hittills. Fast billig är den inte.

Kameraglasögon läser för blinda

OrCam MyEye är en kamera som tar bilder av text och läser upp den högt.

Asus droppar ramarna

Asus släpper två Zenfone 5:or där skärmen täcker nästan hela mobilen.

Bättre trådlöst ljud från Dynaudio

Den kritikerrosade Xeo-högtalarserien kommer i nya versioner med ännu bättre ljud och inbyggt Bluetooth.

Hands on: Sony MWC XZ2 och XZ2 Compact

Vi har pillat på Sonys nya mobiler

Matebook X Pro

Huawei inleder årets mobilmässa med att släppa en ny laptop.

Nokia lanserar fem nya mobiler

Nokia vill återvända som en viktig aktör på mobilmarknaden och satsar därför tungt på MWC-mässan med hela fem nya telefoner.

På forsidan nu

Sony Xperia XZ2

Förra årets Xperia XZ1 var en mer sansad version av den helt galna Xperia XZ Premium, med en mer normalstor...

The Big Sick: Charmig kulturkrock

Kumail (Kumail Nanjiani) är andra generationen pakistansk invandrare i USA. Hans föräldrar har tagit med sig religionen, sederna och kulturen...

Wind River: Mästerligt vildmarksdrama

Taylor Sheridan (regissör) ligger bland annat bakom de underbara manuskripten till Sicario och Hell or High Water. Med sin andra...

Here and Now: Fasaden rämnar

Den aningen konstruerat progressiva/liberala familjen Bayer-Boatwright lever livet i de finare delarna av Portland, Oregon. Pappan i huset, Greg (Tim...

Philips 65OLED873

Under tiden som resten av TV-tillverkarna är fullt upptagna med den sista finputsningen har Philips redan lyckats få ut sina...

annonse
annonse
annonse
annonse
x

TÄVLING!

Nu släpps en av tidernas mest framgångsrika
filmserier på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7B.

Delta i tävlingen

I samarbete med Fox/Paramount ger Ljud & Bild dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.