Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh klara med mediespelare

Den här har vi berättat om förut, men den allsidiga mediespelaren som stöder trådlös streaming har inte gått att köpa förrän nu.

Av / 2014-08-20 - 09:16
McIntosh klara med mediespelare

MB100 Media Bridge kallar McIntosh apparaten. Som fungerar som en central för lagring och avspelning av dina musikfiler.

Den stöder musik från Spotify och kan kopplas till nätverket hemma för att strömma musik från exempelvis Apples AirPlay.

Inte helt olikt Marantz nätverksspelare NA-11S1.

Med 1 TB hårddisk – plus en 64 GB-disk som kör den interna programvaran, ska du kunna komma åt tusentals lagrade låtar snabbt. Du kan också lagra musiken i Apples iCloud, eller någon annan molnlagringstjänst, och synkronisera och göra säkerhetskopior av filerna.

XL_MB100_Back-kopi

Det ska också gå att titta på skivomslag på displayen, eftersom MB100 använder sig av TuneBridge för att identifiera musiken som spelas.

Mediespelaren kopplas till anläggningen via analoga utgångar eller digitala direkt till en separat digitalomvandlare, och kan styras med McIntoshs iOS- eller Android-app, webbläsaren eller en smart-TV.

MB100 har en åttakanalig 32 bit/192 kHz-digitalomvandlare som motsvarar den vi testade i den digitala förförstärkaren D100, och stöder även högupplösta ljudfiler.

Du kan synka med andra datorer i hemnätverket och spela musik du har lagrat på laptopen. Det går också att koppla in en separat skärm för att titta på skivomslag och läsa om musiken när den spelas.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen