Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

nyhet

Matebook X Pro

Huawei inleder årets mobilmässa med att släppa en ny laptop.

Av / 2018-02-26 - 19:55
Matebook X Pro

Datorn är en vidareutveckling av förra årets Matebook X, som vi testade nyligen.

Största skillnaden mellan föregående modell och kommande Pro-versionen är skärmen. Den har blivit en tum större och beröringskänslig. Skärmformatet är detsamma, 3:2.

Upplösningen är 3000 x 2000 och pixeltätheten 250 ppi. Eftersom ramen runt skärmen är mycket smalare har det inte blivit plats för någon webbkamera. I stället har Huawei gömt den lite smart i en av knapparna på tangentbordet.

Huawei satsade stort på ljudet i Matebook X och de har gjort samma sak i den nya datorn. Det har blivit plats för hela fyra högtalare, som Huawei gjort i samarbete med Dolby. Resultatet är ett Dolby Atmos Sound System, som enligt Huawel ska låta otroligt bra. Eftersom ljudet var riktigt ansenligt i föregående Matebook X vågar vi tro på det påståendet.

Datorns utsida är naturligtvis gjord av aluminium, som sandblästrats för att ge en vacker och jämn yta. De lätta materialen gör att vikten bara är 1,33 kg.

När det gäller insidan kommer vi att kunna välja mellan tre fördefinierade konfigurationer. De har antingen Intel Core i5- eller i7-processorer och olika mycket RAM-minne och lagringsutrymme.

Vi har inte fått någon information om lanseringsdatum eller nordiska priser.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Rulla till toppen