Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Onkyo-ljud i hög upplösning på IFA

Onkyo satsar på HD i sin bärbara stereoutrustning.

Av / 2015-08-26 - 08:41
Onkyo-ljud i hög upplösning på IFA

På IFA-mässan i Berlin som börjar i nästa vecka kommer vi helt säkert att få se många nyheter med hög upplösning. Dels i form av berg av 4K-TV-apparater och dels av lika stora berg av ljudprodukter som alla heter något med High Resolution Audio.

Onkyo presenterar två HD-klara hörlurar samt en lika högupplöst Bluetooth-högtalare.

X9
X9-högtalaren (översta bilden) är bestyckad med fyra 50 mm-bashögtalare och två 19 mm-diskanter samt två slavbasar, en på framsidan och en på baksidan. Den har fyra inbyggda förstärkare på 10 watt vardera. Det uppladdningsbara batteriet har en speltid på 10 timmar. X9 är som sagt trådlös och har Bluetooth-anslutning men går att köra med kabel också. Allt är förpackat i ett skal av aluminium. Precis som på andra trådlösa högtalare kan man med en knapptryckning prata i mobiltelefon genom högtalaren. Frekvensomfånget anges till 57–40 000 Hz.

Pris: 3 500 kronor

Onkyo_H500M_Hvid-460x747

H500M
On-ear-hörlurarna H500M är utrustade med två 40 mm-element som ger ett frekvensomfång på hela 7–40 000 Hz. Öronkåporna är av aluminium för att motverka vibrationer. På sladden sitter en inbyggd fjärrkontroll och mikrofon för handsfree-samtal.

Pris: 1 800 kronor

Onkyo_E700M_sort-460x1105

E700M
Trots beskedlig storlek utlovas hög ljudkvalitet från in-ear-lurarna E700M. De sträcker sig från 6 Hz till 40 kHz och har både ultramjuka silikonproppar och proppar i memory-skum.

Pris: 1 000 kr

Kärt barn har många namn 
IFA-nyheterna kommer från Onkyo, men vi har fått nyheten från Philips. Det beror på att produkternas innanmäte kommer från samma företag. Inne i produkter från Philips hittar man elektronik från Gibson, som fram till i våras hette Woox. Och Gibsons produkter säljs nu under märkesnamnet Onkyo, som för övrigt övertog merparten av Pioneers ljudavdelning för ett år sedan.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen