annons
annons

Håll koll på luftkvaliteten

Airthings Wave Plus mäter inte bara luftföroreningar utan även Radon

Den radioaktiva gasen Radon är en allvarlig cancerrisk som är en stor oroskälla i delar av landet. Men att mäta radonhalten i ett hus har inte varit någon enkel sak. Man har varit tvungen att beställa testkit som måste stå uppställda en lång tid och sedan skickas in på analys.

Norska Airthings har nyligen introduceras sin betydligt snabbare och enklare mätare Wave. Den är bara att ställa den batteridrivna apparaten där man vill mäta och redan efter någon dag har man första avläsningen. Låt den stå några veckor och följ radonhalten, som kan variera över tid, direkt i smartmobil-appen.

Airthings Wave Plus
Få en översikt direkt i appen (Foto: Airthings)

Fler typer av mätningar

Nu lanserar man uppföljaren Wave Plus som förutom Radon även mäter koldioxid, flyktiga organiska ämnen (VOC), samt temperatur, lufttryck och luftfuktighet. Genom appen får man tips om hur man kan förbättra luftkvaliteten och optimera ventilationen.

Hub som samlar ihop mätdata (Foto: Airthings)

De släpper också Airthings Hub, som läser av upp till 50 batteridrivna mätstationer i större hus och samlar resultaten. De kommunicerar trådlöst med varandra, medan Hub kommer kunna kommunicera med dig både via Ethernet och GSM-mobildata.

Produkterna släpps under andra kvartalet. Airthings Wave Plus kommer kosta 2 800 kronor och Hub 800 kronor.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-