Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Martin Logan har ny Agent

HiFi-Agenten i Skövde har tagit över distributionen av Martin Logan högtalare i Sverige

Av / 2014-06-10 - 11:46
Martin Logan har ny Agent

HiFi-Agenten är nu den amerikanska högtalarfirman Martin Logans svenska representant. ”Det mesta finns i lager och/eller för demo”, säger David Thurén från HiFi-Agenten, då man nyss fått en container med högtalare från Amerika. Han fortsätter: ”Vi har även lyckats sänka alla priser, oftast runt 10 % ända upp till drygt 30 %”.

Martin Logan gjorde sig kända som experter på elektrostathögtalare, men idag har man ett brett sortiment som kan delas in i sex kategorier. Först är det elektrostater, företaget startade 1983 med just elektrostathögtalare och tack vare det rankas man som ett av världens bästa högtalarfabrikat. Med undantag av dagens toppmodell CLX så är alla deras elektrostatmodeller en kombination av dynamisk bas och elektrostatpanel. Det finns egentligen ingen ”snabbare” högtalare än elektrostat i och med att membranet är lättare/större än alla traditionella högtalartyper. Pris erna ligger på 27.000:-/par till ca 250.000:-/par.

Motion högtalarserie är något mer traditionella men ändå unika högtalare. Bygger på deras Folded Motion diskant, som i ljud påminner om elektrostatens ljud men som är billigare att producera. Folded Motion består bl a av ett veckat membran med kraftig magnet vars rörelsemönster påminner om en dragspelsbälg, motsvarar ca 8 traditionella diskanter i storlek. Prisnivå från ca 4.000:-/par till 21.000:-/par. Subbasar finns det två serier av med en del unika möjligheter med bl a trådlös överföring och rumskalibrering. Pris 5.000:- till 42.000:-. Inbyggnadshögtalare, alla med bl a Folded Motion diskant. Pris från 6.000:-/par till 33.000:-/par.

Crescendo är en trådlös Premiumanläggning. Den kan det mesta – Bluetooth, Airplay, WiFi, sub ut och låter utmärkt. Har bl a Folded Motion diskanter. Pris 9000:-. Man har även en in-ear hörlur, Mikros 70 som kostar 1.200:-.

HiFi-Agenten kommer att jobba mer exklusivt med elektrostathögtalarna, medan det vanliga sortimentet kommer få en bredare spridning

www.hifi-agenten.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen