annons
annons

Nyheter

Marantz ger nytt liv åt hörlurarna

HD-DAC1 har inbyggd digitalomvandlare och lovar att ta väl hand om hörlurarna, med all slags musik.

HD-DAC1 är Marantz första hörlursförstärkare med inbyggd digitalomvandlare. Den har ärvt teknik från Marantz Premium 11-serie och driver hörlurar med impedanser upp till 600 ohm. Den har tre gain-inställningar: hög, medium och låg, som väljs beroende på hur tungdrivna lurarna är.

Högupplöst med stora strömresurser
HD-DAC1 har strömstarka ljudmoduler (HDAM-SA2) för att kunna förse hörlurarna med rikligt med ström och Marantz utlovar förstklassig hantering av digitala signaler med hjälp av DAC-chipet CS4398 från Cirrus Logic. Det hanterar högupplösta ljudsignaler upp till 24 bit/192 kHz-upplösning och stöder dessutom DSD-formatet (2,8 och 5,6 MHz).

Använd i stereon
Förutom hörlurutgångarna finns obalanserade RCA-utgångar för inkoppling till stereon. Det går att välja mellan fast eller variabel ljudnivå. Det innebär att HD-DAC1 både går att använda som renodlad DAC och som förförstärkare. Eller så kan man koppla den direkt till ett par aktiva högtalare.

Ingångar
Två optiska och en koaxial digitalingång samt en USB-DAC-port för dator finns på baksidan. Mobiltelefoner och surfplattor kan kopplas direkt till USB-porten på fronten. Och för att garantera att man inte ska behöva skaffa en extra förförstärkare till exempelvis en skivspelare, finns dessutom en analog stereoingång.

Marantz_hddac1_bak

Asynkron
USB-DAC-ingången är för övrigt asynkron, vilket innebär att klockan i datorn inte används, i stället är det HD-DAC1:s egen klocka används, och den har garanterat lägre jitter eftersom den är gjord enbart för ljud och är bättre lämpad ljudsignalens upplösning – till skillnad från datorns, som är anpassad efter processorns hastighet.

Teckenfönstret visa information om volym, ljudkälla och upplösning. Fronten är gjord av solid aluminium och bottenplattan är gjord med två skikt. Sidostyckena har retro-känsla med träutförande.

Svenskt pris har vi inte fått ännu, men i USA kostar HD-DAC1 ungefär 800 dollar.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-