Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Magico-toppmodell med diamantmembran

Den nya Magico-högtalaren är utmejslad ur aluminium och försedd med diamantdiskant för att tilltala de mest kräsna musikälskarna.

Av / 2015-04-23 - 09:05
Magico-toppmodell med diamantmembran

Som vi har rapporterat tidigare får man ha en synnerligen bra kontakt med sin personlige bankman för att kunna köpa Magicos toppmodeller. Nu kommer S7, värstingmodellen i S-serien som är en 142 cm hög highend-högtalare för 58 000 dollar. Eller 500 000 svenska kronor, plus moms.

S7 ställer med andra ord upp i den absoluta elitklassen.

Men den är ingen snofsig historia med massor av element i ett träkabinett och dussintals lackstrykningar. Kabinettet är i stället byggt på ett lättmetallchassi med avstagningar och tjocka aluminiumplattor på sidorna. På så sätt anser Magico att de får kontroll över resonanserna.

Mellan de läckert lackerade aluminiumpanelerna sitter tre 25-centimeters baselement med membran av aluminium. De klarar av att leverera ett öronbedövande ljudtryck på 120 dB (lika högt som en flygmotor) vid 50 Hz. Det lär massera inälvorna.

Ett 15-centimeters mellanregister är monterat överst på baffeln. Det har ett kompositmembran från Arkema av flätat kolfiber och ett lager med nano-grafen från XC-Sciences som tillsammans är 20 procent lättare och 300 procent styvare än de membran Magico har använt tidigare. Det drivs av en talspole av titan med två neodym-magneter och sitter i ett eget kabinett.

Magico-S7-red

Diskanten har ett 25-millimeters membran av beryllium som är belagt med industriellt framställd diamant, vilket ska ge en superlåg förvrängning och tåla hög effekt.

Delningsfiltret är Magicos eget Elliptical Symmetry-filter, med påkostade komponenter från Mundorf i Tyskland.

Magico S7 släpps i juli.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen