Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

MacBook Air med 12-timmars batteritid

De superplatta Air-datorerna har uppgraderats med bättre batterikapacitet, nätanslutning och processorer.

Av / 2013-06-10 - 21:21
MacBook Air med 12-timmars batteritid

Med Med 802.11ac-wifi är nya MacBook Air potentiellt något av det snabbaste du kan jobba med. De supertunna datorerna finns i 11- och 13-tumsversion och har SSD-lagring som sägs vara 45 procent snabbare än tidigare versioner.

Snabbare, fjärde generationens Intel Core i5- och i7-processorer och nytt batteri med bättre kapacitet, uppemot 12 timmar för 13-tummaren (9 timmar för 11-tummaren), ska ge högre prestanda som varar längre. Apple hävdar till exempel 40 procent snabbare grafik.

Maskinerna går redan att köpa och 11-tumsversionen har en processor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastighet på upp till 2,6 GHz och 4 GB minne, och finns med 128 GB flash-minne från 9 000 kronor.

13-tumsmodellen har en processor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på upp till 2,6 GHz och 4 GB minne. Pris från 11 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen