Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Logitech UE varumärke för musikprodukter

Av / 2012-08-29 - 09:29
Logitech UE varumärke för musikprodukter

Logitech har hittills, förutom datorprodukterna, varit kända för prisvärda musikapparater. 2008 köpte de Ultimate Ears, som tillverkat highend öronproppar, men verkade inte göra så mycket av varumärket eller produkterna.

Nyligen lanserades UE AirSpeaker (testat i Augusti-numret), en Airplay-högtalare som förvånade oss med sin utmärkta ljudkvalitet. Och det var ingen tillfällighet.

Logitech tillkännager nu att Logitech UE kommer vara det nya varumärket för musikprodukter. På IFA presenterar man trådlösa portabla högtalare, ett flertal hörlurar samt en omdesignad Squeezebox-radio.

Logitech UE Boombox

En modern portabel högtalare som man kan koppla upp till åtta bluetooth-källor till. Snygg formgivning, aluminumhandtag och uppladdningsbart batteri som räcker sex timmar.

Pris 2 300 kronor

Logitech UE Mobile Boombox

Uppföljaren till Logitech Mini Boombox som vi gillade så mycket i sommarnumret. En fickvänlig uppladdningsbar högtalare med bluetooth och 10 timmars batteritid. Första intrycket är att den faktiskt låter ännu bättre.

Pris 1 000 kronor


Logitech UE Smart Radio

En uppkopplad radio som spelar musik från internetradio, onlinesajter, från datorn, smartmobilen eller surfplattan. Hur den skiljer sig från Squeezebox Radio har vi inte riktigt fått kläm på än.

Pris 1 800 kronor

Logitech UE 900 Noise-Isolating Earphones

Med ljudkvaliteten hämtad från Ultimate Ears professionella formgjutna öronproppar är UE 900 ett mer tillgängligt alternativ för vanliga konsumenter. Som har råd, det vill säga.

Pris 4 000 kronor

Logitech UE 4000 Headphones

Den billigaste modellen i det nya sortimentet med headset-sladd, mjuka plyschkuddar och resefodral. Finns i svart, lila och vit/svart.

Pris 1 000 kronor

Logitech UE 6000 Headphones

En mellanmodell med vikbar båge och brusreducerande filter för att ge en bättre musikupplevelse. Mjuka kuddar som vilar runt örat.

Pris 2 000 kronor

Logitech UE 9000 Headphones

Toppmodellen som är avsedda att användas via Bluetooth, eller sladd om man så vill. Egenutvecklad trådlös teknik som vid första intrycket låter riktigt bra. Aktiv brusreducering för en renare musikupplevelse samt knappar för att hantera musik och samtal.

Pris 3 500 kronor

 

Fram till jul kan hörlurarna och Mobile Boombox köpas via Apple, sedan finns samtliga tillgängliga i butikerna under första kvartalet 2013.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen