annons
annons

Nyheter

Ljudsockel från Onkyo

Ljudlimporna har blivit en stor framgång. Nu kommer ljudsocklarna! Onkyos första variant på temat heter LS-T10.

Eftersom ljudet från TV:n lämnar mycket att önska kan man tjäna mycket på att koppla till externa högtalare. Enklaste sättet har hittills varit en ljudlimpa. Men det är nog många som hellre skulle ha en ljudsockel – eller vad de nu kommer att heta när de fått ett svenskt namn.

Skillnaden är att en ljudlimpa är tunn och sätts fast på väggen under TV:n, medan en ljudsockel djupare och både fungerar som högtalare och en sockel som TV:n står på. Eftersom den är mycket större har den dessutom plats för en inbyggd baslåda.

Onkyo_LS-T10_under
Med Onkyo LS-T10 behöver du ingen separat subbas. Det sitter nämligen en i botten!

Sju högtalare simulerar surround
Onkyo LS-T10 har inbyggd avkodning av surroundljud, all förstärkning som behövs och sammanlagt sju högtalare för att få fram alla detaljer: fyra på fronten, en på varje sida samt ett baselement på undersidan för att göra ljudet fylligt.

Onkyo_LS-T10_miljø

Onkyo använder sig av så kallad AuraSphere-signalbehandling för att simulera 3D-ljud det finns olika ljudeffekter för filmer, musikprogram och pratprogram.

Ingångar
Ljudsockeln har optisk och koaxial digitalingång plus en analog RCA-stereoingång för anslutning av TV och annan utrustning. Ingen HDMI, med andra ord.

LS-T10 har dessutom bluetooth-mottagare för trådlös streaming från smartmobil, surfplatta, dator eller andra spelare med bluetooth. Den har också en USB-port för avspelning av musik på extern hårddisk eller USB-minne.

Onkyo lovar att installation och användning är enkel och smidig. Plugga bara i kablarna, så konfigurerar sig LS-T10 efter TV:ns fjärrkontroll automatiskt. En egen fjärrkontroll ingår också.

I USA kostar LS-T10 strax under 500 dollar, så vi gissar på ett svenskt pris någonstans mellan 4 000 och 5 000 kronor.

Onkyo.net

Onkyo_LS-T10_vinklet

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-