Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nya förstärkarmärken är minsann inte vardagsmat. LittleZoe är en sprillans ny tillverkare och den integrerade rörförstärkaren med samma namn är deras första produkt. Namnet i sig är inte särskilt uppseendeväckande, det är däremot sättet som förstärkaren är konstruerad på.

LittleZoe är handbyggd och har en design som skiljer sig från alla fyrkantiga lådor som de flesta märken har. Men förstärkare utmärker sig på ett annat sätt också: transformatorn är bortkopplad från chassit genom att den hänger i en separat bur som vilar på koniska fötter som leder bort vibrationer ut från chassit. I stället för runt förstärkaren.

I utgångssteget används antingen fyra EL34- eller 6550-rör vilket ger en effekt på 45 watt per kanal. Bias-strömmen måste justeras manuellt.

Förstärkaren har fyra ljudingångar. Det finns ingen DAC- eller skivspelaringång eftersom LittleZoe är en renodlad analog förstärkare och bara har linjeingångar.

Ingångsväljare och volym ställs in på fronten och det finns en separat knapp för dem som vill lyssna på musik på låg volym, så att det blir lättare att ställa in volymen med exempelvis mycket känsliga högtalare.

LittleZoe debuterar i maj på High-End 2018-mässan i München, där priset också ska avslöjas.

Rulla till toppen