annons
annons
annons

Nyheter

LG:s OLED-TV officiell

annons

Sedan vi såg LG:s imponerande OLED-skärm på CES-mässan tidigare i år har koreanerna hållit detaljerna om den nya modellen hemliga. Men på ett event i Monaco avslöjas nu allt. Modellen kommer heta 55EM9600 och är, som man ser på de officiella bilderna, mycket tunn, läcker och exklusiv. Skärmen är bara 4 mm tjock!

På den tekniska sidan gör LG ett stort nummer av sin WRGB-teknik som använder en fjärde vit subpixel i OLED-panelen. Det ska ge en ännu bättre färgåtergivning, kontrast och ljusstyrka än konkurrerande tekniker (från Samsung närmare bestämt). Om det stämmer i praktiken får vi vänta med att se tills vi får upp båda skärmarna på testbänken, men utifrån vad vi sett hittills är detta i en klass för sig jämfört med dagens LCD- och plasmaskärmar.

OLED-toppmodellen har naturligtvis allt man kan önska sig av finesser och smart-funktioner. Inbyggd dual-core-processor, LG:s Magic Remote med röststyrning samt trådlös videoöverföring från datorer (WiDi) för att nämna några. Och självklart har den stöd för 3D-video där det störande fenomenet crosstalk äntligen ska vara eliminerat.

För att kunna göra en extra tunn skärm har LG flyttat anslutningarna till skärmfoten. De vanligaste kontakterna är vända bakåt och tre USB-kontakter ger enkel tillgång till kameror och USB-minnen. Därmed blir skärmen inte lika enkel att hänga på väggen men detta är trots allt en skärm man vill visa från alla sidor. Baksidan är klädd i kolfiber, ett lätt och stark material känt från racingvärlden, som gör att vikten hamnar under 10 kg. Kanske är det anledningen till att LG har förlagt lanseringen till Monaco i samband med veckans Formel 1-lopp?

Så till priset då. Det hamnar troligen på 9 000 euro i juli när 55EM9600 planeras att lanseras. Vi hoppas på fler konkreta detaljer om TV:n under lanseringen som fortfarande pågår.

 

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .