annons
annons

Nyheter

LG:s nya billiga surfplatta

G Pad 8.3 finns i butik i slutet av oktober.

Efter lanseringen av den oerhört intressanta G2-smartmobilen är det dags för LG att ta upp kampen med alla rivaler som säljer surfplattor.

G Pad 8.3 såg vi för första gången på IFA-mässan, nu bekräftar LG i ett pressmeddelande att den är aktuell för den svenska marknaden. Som namnet antyder har G Pad-plattan en 8,3-tums skärm, närmare bestämt med full-HD-upplösning (1920 x 1080 bildpunkter) och av typen IPS, vilket är samma som Apple har i iPad och iPad mini.

”Med lanseringen av LG G Pad 8.3 stärker vi vår G-serie med mobila produkter i premiumklassen med ytterligare en modell i teknikens absoluta framkant”, säger Kristoffer Ejebro, nordisk produktspecialist för mobiler på LG.”

”Den kompakta modellen bygger på vår ledande mobila teknik samt den feedback vi har fått från våra konsumenter kring vad de anser vara den optimala storleken på en surfplatta.”

LG har utrustat sin nya Android-surfplatta med en rad egna funktioner som är unika för G Pad 8.3, till exempel:

• Slide Aside: gör det möjligt att växla mellan appar genom att dra undan aktiv app med tre fingrar
• QSlide: styr upp till tre appar i ett fönster
• KnockON: slår på eller stänger av skärmen genom att nudda vid skärmen två gånger

LG_G_Pad_8.3_tablet_IFA-3

G Pad är utrustad med operativsystemet Android Jelly Bean, Snapdragon 600-quadcore-processor på 1,7 GHz, två kameror med 5 respektive 1,3 Mp, 16 GB minne och 2 GB arbetsminne. Den väger 338 gram och har måtten 21,7 x 12,7 x 0,8 cm.

G Pad 8.3 börjar säljas i svenska butiker i slutet av oktober och kostar 2 800 kronor.

Lg.com/se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-