annons
annons

Nyheter

LG:s 55EC930V hos oss

Vi har fått in LG:s nya billiga OLED-TV för test!

För ett par veckor sedan kunde vi avslöja att LG:s första OLED-TV för i år, 55EC930V, snart var färdig för den svenska marknaden. Den nya modellen landar i butikerna inom kort, men det första exemplaret står redan i vårt testrum!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

55EC930V är egentligen mer evolution än revolution om man jämför med den första modellen, 55EA980W, som vi testade 2013. Den 55 tum stora bildpanelen är i grund och botten densamma, med full-HD-upplösning (1920 x 1080) och organiska lysdioder som bygger på LG:s vita OLED-teknik. Specifikationerna tycks vara samma som förut, men vi kan inte utseluta att LG har botat några av barnsjukdomarna som fjolårsmodellen led av.

Den största förändringen är utseendet och användarvänligheten. 55EC930V har en ny, välvd och silverfärgad fot med stor OLED-logga som vi tycker är mycket snyggare än föregångarens genomskinliga plastsockel. Högtalarna har flyttat till undersidan av skärmen.

Skärmen är fortfarande välvd, men känns kanske mindre framträdande än förut på grund av den diskretare foten. En nyhet är att TV:n går att hänga på väggen med hjälp av ett fäste som sätts fast med två skruvar på baksidan.

WebOS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sista och kanske viktigaste delen av ”ansiktslyftningen” är LG:s nya operativsystem WebOS. 55EC930V är förbättrad med mer processorkraft för att klara av det nya gränssnittet som har läcker grafik och intelligent utformade menyer. Vi ska återkomma till detta och andra funktioner i vårt mer grundliga test.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är det något speciellt du undrar om 55EC930V som du vill att vi ska tänka på när vi gör testet? Hojta till i Kommentarer-fältet nedan!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-