Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

LG visar upp papperstunn OLED-TV

”Wallpaper TV” är böjlig och mindre än 1 mm tjock – och går att sätta fast som en tapet.

Av / 2015-05-27 - 17:02
LG visar upp papperstunn OLED-TV

Att LG satsar hårt på OLED-TV är ingen hemlighet. 2015 års sortiment formligen dräller av de platta och färgrika skärmarna med organiska lysdioder. Men enligt LG är detta bara början. I framtiden får vi TV-apparater som är så tunna och böjliga att man nästan kan tapetsera med dem.

LG:s dotterbolag LG Display anordnade nyligen ett pressevenemang i Sydkorea där de demonstrerade sin så kallade Wallpaper TV – en papperstunn och böjbar 55-tums OLED-TV. Skärmen är mindre än en millimeter tjock (0,97 tum), väger 1,9 kilo och går att sätta fast på väggen med magneter.

LGD_OLED_Wallpaper_TV01_web-460x307
LG-prototypen sätts fast med magneter och är så tunn att den i princip inte syns.

Skärmen är fortfarande på prototypstadiet och ännu så länge är det osäkert när de papperstunna skärmarna är klara för butikerna. Att bygga en så tunn TV är en sak – att få den att fungera i många år, till olika ändamål, är en helt annan. Och så ska ju priset vara någorlunda acceptabelt. Dessutom får man räkna med separat elektronik för anslutning av externa signalkällor, TV-mottagare och högtalare.

LG:s jippo handlar nog lika mycket om att skapa uppmärksamhet inför deras kommande 2015-modell med OLED och 4K, som väntas dyka upp i butikerna i början av september.

Förutom att visa upp sin supertunna 55-tummare berättade LG Display att de håller på att ta fram en 99 tum stor OLED-panel.

Här är LG Displays presentation:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen