Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

LG färdiga med allt-i-ett-PC med Chrome-OS

Datorn lanseras på CES-mässan i Las Vegas om ett par veckor.

Av / 2013-12-19 - 10:13
LG färdiga med allt-i-ett-PC med Chrome-OS

Hittills har vi bara sett bärbara datorer som bygger på Googles PC-operativsystem Chrome, men på hemelektronikmässan CES, som går av stapeln i Las Vegas i början av januari, är LG klara med en allt-i-ett-dator som har den webbaserade plattformen.

CHROMEBASE_2

Datorn heter Chromebase och består av en 12,5-tums skärm med 1920 x 1080-upplösning (Full-HD) samt en Intel-processor av typen Celeron 2 samt 2 GB internminne och 16 GB SSD.

Till datorn ingår mus, integrerad webbkamera, högtalare och HDMI-ingång. Det betyder att Chromebase-datorn även kan användas som skärm om den kopplas till en dator med högre prestanda.

lg-chromebase-side-view

Priset har LG inte meddelat ännu, men vi hoppas kunna ta reda på mer när vi åker till Las Vegas om ett par veckor.

Källa: LG

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen