Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Lenovo Yoga Tablet äntligen med ordentlig skärm

Den första Android-surfplattan från världens största PC-tillverkare var en flopp på grund av den usla skärmen. Men nu kommer uppföljaren som har löst problemet.

Av / 2014-02-27 - 09:31
Lenovo Yoga Tablet äntligen med ordentlig skärm

”Yoga Tablet skulle vara en perfekt surfplatta om man bara skulle använda den med öronen och händerna. Men den dåliga skärmen är en klar deal-breaker.”

Så skrev vi när vi testade Lenovos första Yoga Tablet-surfplatta, som tack vare en mycket innovativ och läcker design, bra ljud och låååång batteritid (18 timmar!) verkade oerhört lovande men slutade som besvikelse på grund av att skärmen var under all kritik.

Men på Mobile World Congress, mindre än ett halvår efter lanseringen av den första versionen, visade Lenovo att de är färdiga med en uppföljare, Yoga Tablet 10 HD+ som har bättre kamera, snabbare processor – och framför allt en betydligt bättre skärm!

DSC00841-kopi
Nu har Lenovos Android-surfplatta fått Full-HD-skärm med 1920 x 1200 pixlars upplösning.

Den ursprungliga Yoga-plattan kunde bara skryta med 1280 x 800-upplösning på den 10,1 tum stora skärmen – och en mycket oskarp och pixlig bildkvalitet. Men den nya har 1920 x 1200-upplösning och en mycket högre bildkvalitet, om vi ska utgå från våra första intryck efter att ha sett produkten på i Lenovos monter på mässan.

Processorn har också blivit snabbare. Förgegångaren fick nöja sig med en 1,2 GHz MTK quadcore-processor, medan den nya modellen är utrustad med en Snapdragon 400 quadcore-processor på 1,6 GHz.

DSC00842-kopi
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ är gjord av aluminium och känns som en premium- eller highend-surfplatta, även om priserna börjar kring låga 2 500 kr när den kommer till butikerna i april.

I övrigt är den nya versionen likadan som föregångaren, vilket bland annat innebär att den har ett slags cylindriskt handtag som fyller flera funktioner. För det första ger handtaget plats för ett stort batteri. För det andra gör handtaget att man kan hålla surfplattan med bara en hand längre utan att bli trött i handen, och för det tredje fungerar det som ett stativ som både gör att man kan ställa Yoga Tablet på ett bord i 110 graders vinkel och lyfter skärmen en smula om den läggs på ett plant underlag.

Pris och tillgänglighet
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ kommer till Europa i april och kostar från ungefär 2 500 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen