annons
annons

Nyheter

Lenovo förklarar krig med surfplattor

Världens största PC-tillverkare ger sig in på surfplattemarknaden med en highend-modell som bara kostar 2 300 kronor!

Lenovo har gått om märken som Acer, HP och Apple som världens största PC-tillverkare och nu vill de ha samma framgång på den lukrativa marknaden för surfplattor. På tre olika evenemang som gick av stapeln samtidigt i Los Angeles, Beijing och Milano (där Ljud & Bild var på plats) har de lanserat två nya Android-surfplattor som ska ta upp kampen med rivaler som Apple iPad, Samsung Galaxy Tab, Sony Xperia Tablet Z och inte minst Google Nexus 7 som byggs av Asus.

DSC09932
Jan Huckfelt på Lenovo presenterar Yoga Tablet på den officiella lanseringen i Milano.

Lenovo Yoga Tablet finns i två olika skärmstorlekar, 8 och 10 tum, och har en speciell design som påminner en smula om Sonys första surfplatta – Sony Tablet S – som var kilformad för att ge ett bättre grepp.

Yoga-Tablet-Tilt-Mode

Yoga Tablet har alltså ett slags cylinderformat handtag som fyller flera funktioner. För det första ger det plats för ett kraftigt batteri, vilket enligt Lenovo garanterar en batteritid på hela 18 timmar (som jämförelse räcker Apples nya iPad Air i 10 timmar). För det andra innebär handtaget att användaren kan hålla i surfplattan med en hand längre stunder utan att bli trött i handen. För det tredje fungerar cylindern som ett stativ som gör att surfplattan kan stå på ett bord med 110 graders vinkel (se bilden nederst) samt höjer skärmen en aning om surfplattan ligger på en plan yta.

Yoga-Tablet-with-Magazine

Vi har provat 10-tumsversionen av den nya surfplattan och det är ingen tvekan om att Lenovo lagt ner mycket tankemöda på designen och alla olika sätt man använder surfplattor på. Byggkvaliteten är förträfflig och hela konstruktionen består av dyra material som gör att priserna på 3 000 kronor för 10-tumsmodellen och 2 300 kronor för 8-tummaren är väldigt aggressiva.

DSC09955

Allt tyder alltså på att Lenovo menar allvar med sin nya satsning. Det understryks också av ett samarbete med skådespelaren Ashton Kutcher, som är huvudperson i en stor reklamkampanj för de nya produkterna.

DSC09892

I kampanjen spelar Kutcher sig själv, fast berättar att han numera fått jobb på Lenovo och ansvarar för produktutvecklingen. Samarbetet påminner om det HTC har med skådespelaren Sobert Downey Jr och kan inte ha varit särskilt billigt för Lenovo …

Lenovo Yoga Tablet börjar säljas i Sverige under november.

Specifikationer
Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Skärm: 8 eller 10 tum, 1280 x 800
Processor: 1,2 GHz quad-core
Minne: 1 GB RAM, 16 eller 32 GB (+ microSD med max 64 GB)
Kamera: 5 Mp + 1,6 Mp
Trådlöst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G
Anslutning: Micro USB
Mått: 213 x 144 x 3–7,3 mm (8 tum) / 261 x 180 x 3–8,1 mm (10 tum)
Vikt: 404g (8 tum) / 610g (10 tum)
Batteri: 6000 mAh (8 tum) / 9000 mAh (10 tum), 18 timmars batteritid

Lenovo.com/se

Stand-Mode-Yoga-Tablet

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-