annons
annons

Foto

Leica D-Lux 4 i titan

En smakfull specialversion av Leicas briljanta D-Lux 4, helt klädd i titangrått från topp till tå, kommer i januari. Men billig blir den inte.


Specialversionen byggs bara i 10 000 exemplar och till och med den röda Leica-loggan är titangrå. I övrigt ser kameran ur som en silvergrå eller svart D-Lux 4, som kännare vet bygger på Panasonics Lumix LX3.

Leican (och Lumixen) har ett Leica- och Panasonic-utvecklat zoomobjektiv som sträcker sig från 24 till 60 mm, med en imponerande ljusstyrka på f2,0 vid 24 mm och f2,8 vid 60 mm. Man kan också ta bilder och spela in video i 16:9-bredformat.

Kameran kan lagra bilderna som råfiler och har en blixtsko på ovansidan som bland annat passar Leicas kommande CF22-blixt (kommer i februari).

D-Lux 4 levereras i en exklusiv läderväska – även denna titangrå – men intresserade får räkna med att punga ut med 10 000 kronor.

Inte helt gratis alltså, med tanke på att en D-Lux 4 i standardutförande kostar 6 900 kronor – utan väska. Titanversionen lär med andra ord bara köpas av Leica-entusiaster och dem som inte påverkas nämnbart av finanskrisen.

 

www.leica-camera.se
 
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-