annons
annons

Hemmabio

LED-projektor för entusiaster

Italienska SIM2 uppgraderar sina projektorer med dioder som lyser i 30 000 timmar.

SIM2:s projektorer är inte direkt något för vem som helst. De kör inte ofta Powerpoint-presentationer, om man säger så. I stället är de väl respekterade i biokretsar och bland entusiaster som satsar på seriös kvalitet i hemmabion.

SIM2 har använt LED-teknik förut, men nu kommer M.150 S med samma DarkChip-DLP-panel som används i professionella biografer och som leverarar en svärta och färgåtergivning av hög klass.

I M.150 S sägs den patenterade Super PureLED-tekniken se till att bildkvaliteten inte är sämre än vad du kan uppleva på bio. SIM2 anger kontrastomfånget till 100 000:1 med DynamicBlack och projektorns LED-lampor klarar av hela 1200 lumen i ljusstyrka. Vilket SIM2 hävdar motsvarar 1800 lumen från konventionella projektorer med UHD-lampor.

Diodernas beräknade livslängd är minst 30 000 timmar, vilket motsvarar tre timmar varje dag i 30 år.

Projektorn har Full Color management System (CMS) inbyggt, vilket är nödvändigt för att det ska gå att kalibrera färger och gråskala helt korrekt.

Programvaran påstås automatiskt kompensera för färgförskjutningen i 3D-glasögonen, så att kalibreringen även är optimal för 3D.

Projektorn kan också köpas med SIM2 Perfect Fit (linsminne för zoom och fokus) och en anamorfisk linssats för välvda dukar i 2,40:1-format.

nsht.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-