annons
annons
annons

Nyheter

Läcker svensk highend

Primare har en ny förstärkarkombination som är deras mest påkostade hittills. Den här ser vi verkligen fram emot!

annons

Våra erfarenheter av Primares förstärkare är odelat positiva. De kombinerar gedigen kvalitet med läcker design och ett mycket bra ljud på ett sätt som få andra.

Läs vårt test av Primares förstärkarkombination PRE 32 och A34.2 här.

Den nya förförstärkaren PRE60 och effektförstärkaren A60 släpps i april och blir det svenska märkets nya flaggskepp.

PrimarePRE60

PRE60 är naturligtvis lika välbyggd som vi är vana vid från Primare, med ett stålchassi proppfullt av högteknologi. Precis som sig bör har försteget en inbyggd D/A-omvandlare så att man kan koppla in alla sina digitala signalkällor.

Fem analoga ingångar finns också, varav en är balanserad för att minimera brus och störningar. En USB-port finns naturligtvis, och alla digitala källor kan utnyttja 24 bit/192 kHz-signalbehandlingen med Crystal-omvandlaren DSD DACCS4398, som är exakt densamma som sitter i Primares separata D/A-omvandlare DAC30.

a60

Effektförstärkaren A60 är en rejäl historia som är helbalanserad och lämnar 2 x 250 watt. Den är utrustad med fyra UFPD-moduler (Ultra-Fast Power Device), två per kanal, som arbetar som digitalförstärkare. Det är en lösning som Primare anser fungera bättre än konventionella analoga A/B-förstärkare eftersom UFPD-tekniken är mycket effektivare och har mindre förvrängning – och alltså ska låta bättre.

A60 har Neutrik-kontakter och WBT Nextgen-högtalarterminaler, vilket är minst två snäpp högre kvalitet än vad många andra har.

Både PRE60 och A60 kostar 65 000 kronor.

Primare.net

PrimarePRE60A60

annons
annons
annons
annons