annons
annons

IFA 2014

Läcker Android-klocka från ASUS

Nu har även ASUS en smartklocka som bygger på Android Wear. Och den liknar och känns som en riktig klocka, med läderarmband och ram av rostfritt stål.

Med rundad boett, ram av rostfritt stål och en rem av italienskt läder är ASUS ZenWatch, som det taiwanesiska märket lanserade igår på en presskonferens i samband med IFA i Berlin, ett spännande alternativ. Smartklockan både ser ut och känns som ett armbandsur.

ASUS-ZenWatch-01

Klockan har en rad smarta funktioner som fungerar på egen hand eller via anslutning till vilken Android-mobil som helst – så länge den har Android-version 4.3 eller senare, vill säga. Kopplingen till mobilen görs via Bluetooth.

Bland klockans funktioner finns möjligheten att fjärrstyra mobilkameran, hitta telefonen om den har kommit bort och att göra ett inkommande samtal ljudlöst.

DSC01165
Mitch Yang, Design Vice President hos ASUS, presenterar ZenWatch på IFA 2014.

ZenWatch kan även påminna om händelser i kalendern och guida användaren rätt via Google Maps i teckenfönstret.

Android-klockan har naturligtvis även en rad fitness-funktioner med hjälp av en så kallad biosensor. Den kan räkna steg och mäta antalet kalorier, men också hålla ordning på användarens stressnivå. Den är dessutom vattentät (IP68-klassad).

Under skalet sitter en 1,2 GHz Snapdragon 400-processor, 512 MB internminne samt 4 GB lagringsplats. Skärmen är av typen AMOLED och 1,63 tum stor med 320 pixlar. Glaset är reptåligt Gorilla Glas 3. Totalvikten är 75 gram.

DSC01192
Armbandet är gjort av italienskt skinn och väger 25 gram. Själva klockan väger 50 gram så allt som allt väger ZenWatch 75 gram.

Priset blir ungefär 200 euro. Enligt ASUS skandinaviska PR-representant Andreas Zannin ska ZenWatch säljas i Sverige, men han vet inte när.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-