annons
annons

Hifi

Krell S-300i, integrerad förstärkare

High End-förstärkare har varit Krells varumärke ända sedan 1980, och sedan 1996 har de dessutom byggt integrerade modeller. Här är den allra senaste.


Även om S-300i är Krells minsta förstärkare, som lämnar 2 x 150 watt i 8 ohm, finns det ingen anledning att rycka på axlarna. Vår erfarenhet av Krells förstärkare är att effekten brukar vara återhållsamt angiven. Det brukar bo mer kraft i dem än vad som står i specifikationerna.

Nya S-300 i är lillebror till monsterförstärkaren FBI, men är lättare att få plats med och framför allt att få råd med. Priset ligger på 35 000 kronor.

För den summan får man en potent liten rackare som lämnar hela 300 watt i 4 ohm och en 750 VA-transformator som förser kondensatorbatterier med 38 000 mikrofarad.
 
 

Förstärkaren är en modern skapelse och har faktiskt en USB-port på fronten som är avsedd för en MP3-spelare, och med hjälp av fjärrkontrollen kan man också styra iPoden från favoritfåtöljen. S-300i hämtar ljudet från iPodens (eller iPhones) D/A-omvandlare och kör sedan signalen genom förstärkarens balanserade kretsar.
S-300i ska vara fullbalanserad och har en förförstärkare som kör utan transistorswitching i klass A, samt har en balanserad ingång och tre linjeingångar.
 

www.audionord.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-