annons
annons

Nyheter

Kör PC- och Mac-program på iPaden

Parallels Access har lanserat en tjänst som gör att alla Windows- och Mac-program går att använda med iPad.

Tjänsten innebär inte bara att du kan öppna Windows- och Mac-program på iPaden, gränssnittet är dessutom anpassat för surfplattan så att det känns som om programmet faktiskt är gjort för iOS. Och det gäller funktioner som klicka, bläddra och dra.

Fjärrstyr datorn
I stället för att du installerar PC- eller Mac-program på iPaden gör Parallels Access att du kan öppna program som redan ligger på en dator som är ansluten till samma nätverk som surfplattan. Det handlar med andra ord om fjärrstyrning av program på datorn.

Multitasking
Tjänsten kan dessutom utföra flera uppgifter samtidigt (multitasking) så att olika program kan vara öppna på en gång. Det innebär att du äntligen kan ha arbetsdokumentet öppet samtidigt som du lyssnar på musik eller tar en paus och spelar lite spel eller tittar på en YouTube-video.

Så går det till
Appen Parellels Access laddas ner gratis från App Store. Sedan måste ett styrprogram laddas ner till PC:n eller Macen från Parellels hemsida. Detta går att göra på flera datorer om du vill kunna styra fler än en. Access identifierar och ansluter sedan enheterna via ett konto som registreras för att garantera att kopplingen är säker.

Sedan är det bara att köra igång. Varje gång Parallels Access startas på iPaden dyker det upp en startskärm som visar kompatibla program på datorn i form av iOS-ikoner. Dessa går att ta bort hur man vill – precis som du gör med dina iOS-appar.

Här är en presentationsvideo:

Parallels Access är gratis att använda i 14 dagar, sedan kostar det 80 dollar per år för varje dator som är ansluten.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-