annons
annons

Nyheter

Kompaktkameran som tror den är en systemkamera

Olympus Stylus 1 ser ut som en seriös systemkamera men är i själva verket en seriös konpaktkamera med 10,7x zoom och ljusstark optik.

Man måste titta efter noga på Olympus lilla Stylus 1 för att se att den inte är en OM-D-kamera. Alltså en semiprofessionell systemkamera. I stället är den en väldigt liten kompaktkamera med zoom från 28 till 300 mm – alltså 10,7x – med bra ljusstyrka på f2,8 i hela brännviddsomfånget. Detta är med andra ord en kamera som lär passa bra lika bra utomhus på resa som inomhus i goda vänners lag.

Kort sagt: en praktisk allround-kamera.

ID: 8017

Kamerahuset har samma form som en liten systemkamera i OM-D-serien, vilket är bra. Det lär betyda användarvänlighet och att kameran ligger bekvämt i handen. Måtten är bara 117 x 87 x 57 mm.

Bakom Stylus 1:s ljusstarka optik sitter en 1/1,7-tums bildsensor av samma storlek som i Olympus XZ-2 med 12 megapixlar. Elektronisk sökare med 1,44 Mp-upplösning finns också, samt en vridbar pekskärm.

ID: 8227

Saxat från Olympus pressmeddelande:
• OM-D inspirerad design för D-SLR-känsla, bättre ergonomi och stabilare grepp.
• Extremt kompakt zoomobjektiv med fast bländaröppning över hela brännviddsomfånget i.ZUIKO DIGITAL High Power 1:28 10,7x zoomobjektiv (28-300 mm) med mycket hög optisk kvalité.
• Stor, högupplöst elektronisk sökare (EVF) med automatisk aktivering när ögat sätts mot sökaren, 1,44 miljoner pixlar och Backlight för professionell komposition och bildinställning.
• Ultraslimmad, lätt kamera med helt indraget objektiv för maximal bärbarhet.
• Utförlig manual och automatiskt kontrollsystem med analog/digital Hybrid kontrollring, programmerbar kontrollratt och Fn2-knapp, plus touchstyrd snabb autofokus och avtryckare, ger dig full kontroll i alla lägen.
• Inbyggt WiFi med OI.Share programvara för enkel, snabb parkoppling av kamera och en smartphone. Dela dina bilder direkt via social media, spegla bilden på kamerans display och styr AF och slutare på din telefon.
• Extra stor 12 megapixel backlit 1/1,7 tum BSI CMOS bildsensor levererar en suverän bildkvalité oavsett om du filmar i Full HD eller tar högupplösta stillbilder, även svagt ljus.
• 11 artfilter med upp till 5 olika effektervarianter beroende på valt artfilter, låter dig skapa konstfulla bilder och filmer. Story+ som låter dig arrangera dian bilder i snygga layouter med märken och signaturer.
• IHS Technology ger bilder med naturligt mättade färger och lågt brus, precis som du vill att de ska se ut, oavsett förhållanden vid fototillfället.
• 1080p Full HD video med ljud och höghastighetsinspelning (120/240 bps) för snygg återgivning av actionscener i slowmotion.
• Stor, tiltbar LCD touchskärm med LiveView som automatiskt växlar med EVF***, plus touchstyrd Fast AF, touchslutare (Touch AF Shutter) och parkoppling via inbyggd WiFi.
• ISO 12800 hög ljuskänslighet för bra bilder i mycket svagt ljus.

ID: 8029

När kameran är avstängd är den tillräckligt liten för att få plats i en jackficka. Så fort strömmen är på skjuts objektivet ut och det går att använda den programmerbara ringen runt objektivet för att styra en funktion fotografen väljer själv. Flera knappar går också programmera så att det går att anpassa kamerans funktioner efter personliga preferenser.

Uppkopplingen av wifi för trådlös överföring till mobilen gör enkelt genom att skanna QR-koden på kamerans skärm.

Stylus 1 kommer till butikerna i slutet av november men något pris har Olympus inte avslöjat. Vi gissar på drygt 5 000 kronor.

Olympus.se

ID: 8108

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-