Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kommande TV från Apple får kamera och röststyrning

Av / 2012-05-14 - 03:10
Kommande TV från Apple får kamera och röststyrning

Den amerikanska bloggen Cult of Mac eldar på ryktena om en kommande flatskärms-TV från Apple. En icke namngiven källa nära Apple hävdar sig ha sett en fungerande prototyp av den kommande TV:n, och det verkar bli något att se fram emot. Den kommer nämligen både att ha en kamera för videosamtal (Apples Facetime) och samma röststyrning (Siri) som vi sett i Apple iPhone 4S.

Enligt Cult of Mac kommer den nya TV:n vara till förväxling lik firmans existerande LED-bakgrundsbelysta Cinema Display, men kommer att vara ”mycket större”.

TV:ns kamera ska vara riktigt avancerad och bland annat ha ansiktsigenkänning samt kunna zooma in på personens ansikte och följa det runt rummet medan personen rör på sig. Det gör det möjligt att sitta bekvämt tillbakalutad i soffan under samtalet istället för att behöva stå nära apparaten.

Ryktena om att Apple håller på att utveckla en TV har florerat länge. Det har spekulerats omen filmtjänst liknande iTunes Store där man kan köpa TV-serier och filmer styckvis. Andra har gissat på att det kommer bli en modell liknande Netflix med strömmande video där man abonnerar på innehållet.

Under alla omständigheter ser analytikerna Apples kommande TV-apparat som ett potentiellt hot mot de nuvarande kabel- och satellit-bolagen där man tvingas betala för paket även om man bara är intresserad av delar av innehållet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen