annons
annons
annons

Nyheter

Kommande TV från Apple får kamera och röststyrning

annons

Den amerikanska bloggen Cult of Mac eldar på ryktena om en kommande flatskärms-TV från Apple. En icke namngiven källa nära Apple hävdar sig ha sett en fungerande prototyp av den kommande TV:n, och det verkar bli något att se fram emot. Den kommer nämligen både att ha en kamera för videosamtal (Apples Facetime) och samma röststyrning (Siri) som vi sett i Apple iPhone 4S.

Enligt Cult of Mac kommer den nya TV:n vara till förväxling lik firmans existerande LED-bakgrundsbelysta Cinema Display, men kommer att vara ”mycket större”.

TV:ns kamera ska vara riktigt avancerad och bland annat ha ansiktsigenkänning samt kunna zooma in på personens ansikte och följa det runt rummet medan personen rör på sig. Det gör det möjligt att sitta bekvämt tillbakalutad i soffan under samtalet istället för att behöva stå nära apparaten.

Ryktena om att Apple håller på att utveckla en TV har florerat länge. Det har spekulerats omen filmtjänst liknande iTunes Store där man kan köpa TV-serier och filmer styckvis. Andra har gissat på att det kommer bli en modell liknande Netflix med strömmande video där man abonnerar på innehållet.

Under alla omständigheter ser analytikerna Apples kommande TV-apparat som ett potentiellt hot mot de nuvarande kabel- och satellit-bolagen där man tvingas betala för paket även om man bara är intresserad av delar av innehållet.

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .