annons
annons

Hifi

Jubileumsutgåva av Rega Apollo

Jösses, vad tiden flyger. Engelska Rega, som vunnit ära och berömmelse för sina Planar-skivspelare, är inga noviser när det handlar om CD heller. Nu kommer Apollo i en jubileumsversion för att fira att Rega funnits i 35 år. Och den släpps bara i 500 exemplar.


Spelaren har fått ett par kosmetiska uppiffningar och en egen logga, så att den skiljer sig från originalet. Men det är på insidan de viktigaste förbättringarna finns.

Rega har bytt ut kondensatorer i signalvägen mot påkostade versioner i polypropylen, och de som sitter i utgångssteget mot versioner i polymer med högre specifikationer för att förbättra basresponsen.

Den digitala klocksignalen matas nu av en ny oscillatorkrets som kommer från den dyrare Saturn-spelaren och som har en isolerad krets i strömförsörjningen. Allt för att förbättra felkorrigeringen och brusreduceringen.

Mycket godis på det tekniska planet, alltså. Och om det betyder att Apollo 35 Anniversary är ännu bättre än originalet (som vi testade i sommarnumret 2006), kan den vara ett av de bästa köpen i sin klass.

Pris och tillgänglighet är inte känt, men tänk på att 500 exemplar tar fort slut…

www.digitalbild.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-