annons
annons
annons

Nyheter

JBL:s legendariska högtalare återuppstår

L100 är JBL:s mest framgångsrika högtalare. Nu kommer den i en helt ny version.

annons

Historien är full av dem, och de flesta hifi-entusiaster som födda före 1970 nämner säkert JBL L100 när de mest legendariska högtalarna ska diskuteras. Högtalaren som presenterades på CES-mässan 1970 ska återuppstå i ny kostym 2018.

L100 Classic ska den heta och har naturligtvis den klassiska orange Quadrex-mönstrade skumgummifronten. Den går också att köpa med blå eller svart front.

Som döljer en trevägshögtalare. Med en 12-tums 1200FE-bas med vita membran i ett basreflexkabinett. Som även huserar ett JM125PC-mellanregister och en JT025Ti1-diskant med titanmembran.

Mellanregistret och diskanten sitter på en vertikal linje lite vid sidan av basens mitt.

L100 Classic släpps inte förrän längre fram i vår. Priset förväntas hamna på strax under 50 000 kronor per par.

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .