annons
annons

Rykten

iWatch lanseras 9 september

Ryktena har florerat i åratal, men nu drar det nog ihop sig. Apple ska lansera en ”wearable device” tillsammans med iPhone 6.

Lanseringen av nästa iPhone närmar sig med stormsteg. Allt pekar på att Apple ska ha ett evenemang 9 september där iPhone 6 lanseras. Nu påstår dock den amerikanska teknikbloggaren John Paczkowski via sin webbplats recode.net att Apple vid samma tillfälle ska presentera en ny ”wearable device” – alltså en produkt som man bär på kroppen.

Paczkowski använder inte ordet ”iWatch” men efter många månaders rykten om Apples kommande smartklocka ligger det nära till hands att gissa på att det handlar om iWatch.

Enligt recode.net kommer den nya produkten att använda sig av de nya HealthKit- och HomeKit-funktionerna i den senaste versionen av Apples mobila operativsystem iOS 8. Den nya Health-appen som är en del av HealthKit håller koll på puls, kalorier, blodsocker, kolesterol, medicin och mycket annat och det går att skapa en egen journal med viktig information – till exempel blodgrupp och allergier – som man kan komma åt direkt från låsskärmen om den händer en olycka.

Health

En ny app som heter Health samlar ihop och visar information om ditt hälsotillstånd som kommer från dina fitness-enheter och -appar.  

Med hjälp av HomeKit-funktionerna ska användaren till exempel kunna styra ljuset i vardagsrummet, kolla om ytterdörren är låst eller sätta på värmen en halvtimme innan han eller hon kommer hem. Med andra ord blir HomeKit kärnan i det digitala hemmet och ska för övrigt samarbeta med Apples röstigenkänning, den personliga assistenten Siri.

Det finns alltså mycket som tyder på att iWatch kan bli en central del av Apples digitala strategi. Under alla omständigheterna gör ryktena att vi ser fram emot lanseringen 9 september ännu mer än vi redan gjorde.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-