Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

iWatch lanseras 9 september

Ryktena har florerat i åratal, men nu drar det nog ihop sig. Apple ska lansera en ”wearable device” tillsammans med iPhone 6.

Av / 2014-08-28 - 17:54
iWatch lanseras 9 september

Lanseringen av nästa iPhone närmar sig med stormsteg. Allt pekar på att Apple ska ha ett evenemang 9 september där iPhone 6 lanseras. Nu påstår dock den amerikanska teknikbloggaren John Paczkowski via sin webbplats recode.net att Apple vid samma tillfälle ska presentera en ny ”wearable device” – alltså en produkt som man bär på kroppen.

Paczkowski använder inte ordet ”iWatch” men efter många månaders rykten om Apples kommande smartklocka ligger det nära till hands att gissa på att det handlar om iWatch.

Enligt recode.net kommer den nya produkten att använda sig av de nya HealthKit- och HomeKit-funktionerna i den senaste versionen av Apples mobila operativsystem iOS 8. Den nya Health-appen som är en del av HealthKit håller koll på puls, kalorier, blodsocker, kolesterol, medicin och mycket annat och det går att skapa en egen journal med viktig information – till exempel blodgrupp och allergier – som man kan komma åt direkt från låsskärmen om den händer en olycka.

Health

En ny app som heter Health samlar ihop och visar information om ditt hälsotillstånd som kommer från dina fitness-enheter och -appar.  

Med hjälp av HomeKit-funktionerna ska användaren till exempel kunna styra ljuset i vardagsrummet, kolla om ytterdörren är låst eller sätta på värmen en halvtimme innan han eller hon kommer hem. Med andra ord blir HomeKit kärnan i det digitala hemmet och ska för övrigt samarbeta med Apples röstigenkänning, den personliga assistenten Siri.

Det finns alltså mycket som tyder på att iWatch kan bli en central del av Apples digitala strategi. Under alla omständigheterna gör ryktena att vi ser fram emot lanseringen 9 september ännu mer än vi redan gjorde.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen