Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone 6 har bara begränsad NFC-teknik

iPhone 6 och iPhone 6 Plus har visserligen NFC – men tekniken fungerar bara med Apple Pay.

Av / 2014-09-17 - 09:55
iPhone 6 har bara begränsad NFC-teknik

För precis en vecka sedan presenterade Apple sina två nya iPhone-modeller. En av nyheterna var att både iPhone 6 och iPhone 6 Plus är utrustade med NFC (Near Field Communication) som i andra telefoner innebär att de kan kopplas till exempelvis trådlösa högtalare, hörlurar och till och med andra telefoner via Bluetooth och att anslutningen görs genom att man bara nuddar de två enheterna mot varandra. Den här möjligheten skulle nu äntligen komma till iPhone, trodde vi.

Trodde vi, som sagt. Men nu har Apple berättat för Cult of Mac att NFC-chippet i iPhone 6 bara kan användas tillsammans med Apple Pay – den nya betalningsmetoden som också presenterades under Apple-releasen i förra veckan.

Det finns inga tekniska begränsningar eftersom det NFC-chip som sitter i iPhone 6 inte skiljer sig väsentligt från NFC-chippen i andra telefoner. Nej, det är i stället Apple som helt enkelt har valt att blockera tillgången till chippet, så att tredjeparts-appar inte kan utnyttja det.

Men hoppas kan man alltid. Samma sak gällde nämligen TouchID, Apples fingeravtrycksläsare som lanserades förra året, men i och med nya iOS 8 som släpps om ett par dagar, kommer alla utvecklare att kunna få tillgång till Touch ID så att fingeravtryck kan integreras i alla slags appar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen