Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hulu blockerar VPN-användare

Amerikas största strömmande filmtjänst stänger ute utländska tittare

Av / 2014-04-27 - 15:04
Hulu blockerar VPN-användare

Meddelandet ”den här videon är inte tillgänglig i din region” är något vi alla har mötts av. Filmtjänster som Netflix, Amazon Instant Video och Hulu känner alla av varifrån tittaren kommer. Detta för att rättigheterna de köpt att visa filmer och tv-serier bara gäller specifika länder.

Hittills har man kunnat komma runt det genom att använda VPN, Virtual Private Network. Tekniken är huvudsakligen till för att skapa en säker förbindelse så att ingen kan avlyssa trafiken. Men som en sideffekt ser det ut som att alla trafik kommer från leverantören. Om denne ligger i USA så kunde man därför komma åt tjänsterna.

Men nu har Hulu blockerat all trafik från kända amerikanska VPN-leverantörer. Försöker man så möts man av ett meddelande om att slå av VPN-förbindelsen om man vill titta.

Om det är Hulu som tröttnat på alla smygtittare eller om det är filmleverantörerna som sagt åt dem att täppa till luckan är ännu oklart.

Källa: torrenfreak.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen