Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HTC på väg med nytt flaggskepp

HTC U12+ går in direkt på mobilkamerornas topp 3-lista.

Av / 2018-05-24 - 09:49
HTC på väg med nytt flaggskepp

Vid det här laget var det flera år sedan HTC utgjorde något reellt hot för de största mobiltillverkarna. Men det betyder inte att de är obetydliga på dagens mobilmarknad. Senast testade vi deras HTC U11, som trots en liten gimmick-artad kramfunktion som hette Edge Sense hade en riktigt bra kamera och fina specifikationer.

Nu är HTC klara med en ny toppmodell som onekligen verkar ännu intressantare, inte minst tack vare kameran som redan anses vara en av de bästa på marknaden.

Mobilen heter HTC U12+ och även om den inte har hunnit ut till butikerna ännu så glider den in direkt på en andraplats när det gäller mobilkameror, enligt DXOMARK.

Med 103 poäng passerar den både Samsung Galaxy S9 + och Apples iPhone X.

 

Förväntade specifikationer:
6-tums Quad HD-skärm i 18:9-format
Qualcomm Snapdragon 845-plattform och Dual SIM
6 GB RAM och 64 GB minne (går att utöka med MicroSD)
Batteri med en kapacitet på 3500 mAh och upp till 23,8 timmars samtalstid i 3G/4G-nät
USB 3.1 Typ C och stöd för Bluetooth 5, 802.11 a/b/g/n/ac wifi och MU-MIMO

 

Inga fysiska knappar

En speciell detalj är att HTC inte bara har valt att hoppa över de fysiska knapparna på framsidan. Även knapparna på sidan som slår på och av mobilen har blivit digitala och ger ifrån sig en vibration i stället för ett fysiskt ”klick” när man trycker på dem. HTC hävdar att de har gjort så för att förlänga enhetens livslängd.

Edge Sense har uppgraderats till version 2 och tillåter nu även kramningar på sidorna för att aktivera appar och andra funktioner.

HTC hade satsat hårt på ljudet i U11 och det har prioriterats högt även i U12+. Det märks på de inbyggda högtalarna men också på de medföljande USonic-hörlurarna.

Baksidan av telefonerna är gjord av glas.

 

Tillgänglighet

HTC U12+ går att köpa från och med 18 juni till riktpriset 8 600 kronor. Den finns i tre färger, Ceramic Black, Translucent Blue och Flame Red – de två senare går bara att köpa online. Vi är särskilt imponerade av den blå varianten där man kan skymta elektroniken på insidan.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen