annons
annons

Nyheter

HTC One pumpar upp sig

HTC hoppar på phablet-tåget och släpper HTC One max.

HTC One max följer i fotspåren av Samsung Galaxy Note 3 och Sony Xperia Z Ultra, och är en mobil för alla som gärna vill ha en riktigt, riktigt stor telefon.

Skärmen på 5,9 tum har samma Full-HD-upplösning som ursprungliga HTC One och max-versonen har även samma processor – en quadcore-Snapdragon 600 på 1,7 GHz – och design som den kritikerrosade och prisbelönta Android-kungen.

Det verkar alltså som om HTC har pumpat upp sitt flaggskepp för att behaga de kunder som vill ha en phablet-version av HTC One. Men faktum är att HTC One max har ett par viktiga extrafinesser jämfört med originalet, varav de viktigaste är fingeravtrycksläsare på baksidan, en möjlighet att utöka minnet via microSD och sist men inte minst en uppdatering av telefonens programvara.

Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan, precis under kameran, och till skillnad från Apples nyligen lanserade TouchID kan HTC:s fingeravtrycksläsare tilldelas olika funktioner. Man kan använda läsaren för att sätta igång telefonen, men det går också att till exempel ställa in den för att öppna en viss app. Det går att registrera tre olika fingrar som kan tilldelas var sin särskilda funktion.

HTCOneMax_2

Enligt HTC är fingeravtrycksläsaren inbyggd bland annat för att förenkla skötseln med en hand.

Till skillnad från HTC One, som finns i en enda version med 32 GB minne, går det bara att köpa HTC One max med hälften så mycket, 16 GB. Å andra sidan finns det nu plats för microSD-minneskort på max 64 GB, vilket tillsammans ger 80 GB att. Det lär räcka för de allra flesta, och om inte det räcker så erbjuder HTC 50 GB gratis lagringsutrymme på Google Drive.

HTC One max har en ny version av HTC Sense, som är HTC:s beteckning på det egna gränssnittet samt diverse HTC-specifika funktioner. Rent konkret innebär det att exempelvis den så kallade BlinkFeed-funktionen är uppdaterad. BlinkFeed är en nyhetsström som ligger på startskärmen och som användaren själv kan ställa in hur den ska se ut. Hittills har man dock bara kunnat välja nyhetskällor från ett enda land. I den nya Sense-versionen kommer man att kunna välja från flera olika länder, plus att det tillkommit innehållsleverantörer – till exempel sociala tjänster som Google+ och Instagram samt lokala nyhetsmedier som Ljud & Bild … HTC introducerar också en möjlighet att hämta uppemot 120 artiklar som kan läsas offline vid ett senare tillfälle.

Telefonens rosade kamera har också fått ett par nya funktioner. En ny finess heter Dual Caprure och gör det möjligt för fotografen att själv vara med på bilder som tas genom att både front- och baksideskameran används samtidigt. Detta är en funktion som HTC uppenbarligen har fått inspiration till av Samsung Galaxy S4.

BoomBass2
Samtidigt med HTC One max släpper HTC Boombox, en subbas till telefonen som ger ljudet från de inbyggda BoomSound-högtalarna mer tyngd.

Att göra minifilmer av bildserier – så kallade Video Highlights – har också förbättrats så att man nu i större utsträckning kan välja tema, musik, musik och vilka bilder som ska vara med. Den färdiga videosnutten skapas sedan av telefonens programvara. Det är också enklare att dela kamerans innehåll med Facebook och andra sociala medier.

Nya Sense-versionen 5.5 rullas också ut till OTC One och HTC One mini, så glöm inte att hålla utkik efter uppdateringar på din telefon om du har någon av dem.

Pris och tillgänglighet
HTC One max börjar säljas i november och kostar 6 000 kronor

Fakta
• Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med Sense 5.5
• Skärm: 5,9 tum, 1080 x 1920
• Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
• Minne: 2 GB RAM + 16 GB (+ microSD max 64 GB)
• Kamera: 4 Mp (Ultrapixel) + 2,1 Mp
• Trådlöst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
• Mått: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
• Vikt: 217 g
• Batteri: 3300 mAh

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-