annons
annons

Nyheter

Hörlurs-DAC för entusiaster

Meridian Prime är gjord för audiofiler som lyssnar på musik ur datorns USB-port – till exempel Wimp HiFi eller Spotify.

Tack vare den lilla digitalomvandlaren Explorer, tätt följd av en annan modell som hette Director, blev brittiska Meridian plötsligt intressanta för datoradiofiler. Alltså kräsna musikälskare som lyssnar på musik genom datorn.

Nu kommer Prime Headphone Amplifier – eller bara kort och gott PHA – som är en liten hörlursförstärkare med inbyggd digitalomvandlare.

Den kostar 1 200 pund och är mindre än komponenterna i Meridians G-serie och passar utmärkt på skrivbordet.

Omvandlaren arbetar med 32-bitars ordlängd och 384 kHz samplingshastighet så dynamikomfånget är stort. Den höga frekvensen innebär att eventuella digitalstörningar befinner sig långt över det hörbara registret och alltså inte påverkar ljudkvaliteten.

Som synes av bilden på baksidan har PHA ett par analoga ljudutgångar också, så att det går att koppla den till en separat förstärkare eller ett par aktiva högtalare och bli en liten och kompakt stereo. Två analoga ljudingångar finns också, en RCA och en minijack.

PHA-rear

USB-ingången kopplas till datorn och sedan tar PHA:s omvandlare och förstärkarsteg hand om all signalbehandling.

Meridian-hörlursförstärkaren påstås orka driva hörlurar med impedans uppemot 600 ohm utan problem och är utrustad med Meridians Analogue Spatial Processing-teknik som sägs förmedla en känsla av att man lyssnar på högtalare i stället för förlurar.

Ska det låta riktigt lyxigt går det att använda Prime Headphone Amplifier med en separat nätdel, Prime Power Supply, som kostar 800 pund.

meridian-audio.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-