Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Öronproppar för vintersport

JBL ger ljuv musik i öronen, även när det går vilt till i skidbacken.

Av / 2016-02-11 - 20:19
Öronproppar för vintersport

Om sportlovet ska tillbringas på snowboard eller med freestyle-akrobatik så kan det vara svårt att få hörlurarna att hänga med utan att trilla ur.

Känner du igen det problemet så har Harman en lösning i form av sportlurarna JBL Grip, som är utformade just för att tåla alla former av hopp och fall. De är utvecklade i samarbete med den professionella snowboard-åkaren Ben Ferguson, som har testat dem grundligt och gett dem tummen upp.

JBL Grip 100. Foto: Harman
JBL Grip 100. Foto: Harman

JBL Grip-serien innehåller modellerna Grip 100 och Grip 200. De har en så kallad twist-lock-konstruktion som innebär att de ergonomiska örontopparna vrids fast så att de sitter behagligt i öronen med en passform som är framtagen tillsammans med action-sportare. Själva topparna är gjorda av ett ultramjukt material som alltid känns skönt. Den dyrare 200-modellen har inbyggd fjärrkontroll så att det är enklare att ta emot samtal och styra musiken.

Grip finns i olika färgkombinationer: Navy/orange, grafitgrå och olivgrön, med 2 x 15 mm element, 20–20 000 Hz frekvensomfång och 114 cm lång sladd.

JBL Grip 200. Foto: Harman
JBL Grip 200. Foto: Harman

Harman slår på stort i samband med lanseringen av de nya Grip-lurarna genom att vara sponsor för en av de största skid- och snowboard-eventen i Europa, Frostgun Invitational i Val d’isere i de franska alperna 16–18 februari. Där kan man också uppleva artister som Suspekt, Too Many Lefthands og DJ E.D.D.EH samt naturligtvis några av de bästa snowboardarna och skidåkarna i världen.

Priser:
JBL Grip 100: 200 kr
JBL Grip 200: 300 kr

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen