annons
annons

Nyheter

Hörlurar med inbyggd DAC

Sony satsar på högupplöst ljud. Nu kommer hörlurarna som behandlar ljudet digitalt, med en inbyggd digitalomvandlare.

Hörlurarna heter MDR-1ADAC och har precis som namnet antyder en inbyggd digitalomvandlare. De slutna lurarna, som sägs passa lika bra hemma som för folk i farten, stöder högupplöst ljud.

I praktiken betyder det att ljudkvaliteten från de högupplösta musiktjänsterna på nätet som har 24-bitars ljudfiler inte ska få någon försämring när musiken spelas genom MDR-1ADAC.

MDR-1A_B_2

Lurarna stöder nämligen ljudfiler med upp till 24 bit/192 kHz-upplösning, inklusive DSD-filer på 2,8 och 5,6 MHz, som audiofiler älskar. Man kan lyssna på alla upptänkliga musikkällor, till exempel en iPhone eller Sony Xperia-mobil, eller datorn eller förstärkaren i stereon.

Sony har också gjort en Lightning Digital AV-adapter som förflyttar signalbehandlingen från en iPhone ut till den inbyggda digitalomvandlaren i lurarna. Batteriet i hörlurarna räcker i 7,5 timmar och laddas via USB.

Låt oss inte heller glömma nya PHA-3AC, Sonys hörlursförstärkare. En piffig batteridriven historia med inbyggd konvertering av digitalljud (32 bit/384 kHz PCM och DSD) och optisk digitalingång så att den kan ta emot digitalljud från exempelvis laptopen. Den har även två 3,5-mm minijack-utgångar så att man kan köra balanserat ljud till lurarna och få mindre brus.

Hörlurarna Sony MDR-Z7 har nämligen två minijackkontakter som gör att de går att använda balanserat tillsammans med PHA-3AC.

Alla tre produkterna kommer i oktober.

Priser:
MDR-1ADAC: 3 300 kr
PHA-3AC: ca 8 000 kr
MDR-Z7: 5 600 kr

PHA-3

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-